Ingående- och utgående balans

Var lägger jag in IB från föregående år?
Hur för jag över UB till IB för innevarande år?

Kommentarer

 • Hej Bernt,

  Har du fler än ett räkenskapsår upplagda?

  Den ingående balansen ska endast läggas in på det första upplagda räkenskapsåret och sedan kommer balansen att ackumuleras per automatik. Vilket också är svar på din fråga två. Alltså att du inte ska föra över något UB, det ska sköta sig själv när man lägger upp ett nytt räkenskapsår.

  För att lägga in IB på det som jag då förmodar är det första räkenskapsåret, så behöver du kontrollera att IB inte är låst för ändring.
  Detta gör du i programmet under Aktivitet - Räkenskapsår. Ställ dig sedan på det räkenskapsår det gäller (till exempel 2014) och klicka på Redigera-knappen följt av Redigera inställningar för räkenskapsår. I nästa ruta som du får upp - om "IB låst" är i kryssad här - så bockar du helt enkelt ur den. Och om det skulle vara så att denna IB-ruta är helt gråmarkerad så behöver du låsa det andra räkenskapsåret som är öppet för att IB-rutan ska bli tillgänglig att komma åt.

  När du gjort detta så går du in under Aktivitet - Ingående balans - IB huvudkonton, och här kan du alltså registrera beloppen på dina balanskonton. Glöm inte att låsa IB efter att du lagt in beloppen.

  Hör av dig vid fler funderingar!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.