Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Importera artiklar från Excel

Hej!

Jag vill importera artiklar från en excelfil, går det? Hur gör jag i så fall? Har provat att spara som csv-fil och text men programmet säger att det inte går att läsa.
Med vänlig hälsning
Christina

Kommentarer

 • Hej Christina!
  För att programmet ska kunna importera filen måste varje fält som ska läsas in kodas. Lite kort kan man säga att filen ska se ut ungefär så här:

  [Prod]ProdNr;Beskr;ProdGr;Utpris1;Enhet,Momskod
  [Prod]
  1000;Miniräknare;A1;179;St;1
  1001;Pennvässare;B1;49;St;1
  osv.

  Om du ska läsa in artikelregistret upprepade gånger kan det vara bra att lära sig hur filen ska se ut. Annars är det enklast att du mejlar den till supporten så hjälper vi till med att göra om filen.

  Jörgen Support
 • Det här är ju nåt som ni borde kunna fixa på något smidigare sätt.... Känns inte som att man borde behöva "koda" för att massuppdatera/ändra eller lägga till artiklar i ett system år 2018. "Koda" borde ju vara ert jobb inte era användares.

  Borde ju vara vansinnigt enkelt att fixa en lösning där man tar ut ett register ur BL i något vettigt format, gör de ändringar man behöver göra och sen läser in den uppdaterade listan igen.

  Känner att jag får lite ångest av blotta tanken av att jag väldigt snart måste uppdatera mina ca 1200 artiklar som jag har i BL idag.

  Ser nu också att denna fråga besvarades 2014... Har något ändrats sedan dess? Nope, fortfarande lika osmidig registerhantering år 2018.
  Mats
 • Hej Mats,

  Om du går till arkiv - systemunderhåll - sqlfråga - under sqlfråga skriver du:

  select * from prod

  Klicka på Test. Välj sedan Textfil och avgränsare ; (semikolon) - spara sedan filen på t.ex. skrivbordet och svara Ja på frågan om att fältnamn ska skrivas till filen.

  Om du sedan öppnar Excel och väljer Arkiv - Öppna - leta redan på filen och vid importen väljer du avgränsare semikolon - du kan sedan redigera i Excelfilen - välj sedan Arkiv - Spara som och välj filformat .CSV (kommaavgränsad).

  Du har sedan möjlighet att importera denna uppdaterade artikelfil via arkiv - import - register - BLAfil - välj semikolonavgränsade filer (.CSV).

  M v h
  Anders
 • Skojar du eller?
  Mats
 • Hej!

  Jag hänger inte riktigt med, du efterfrågar en lösning att få ut registret till ett vettigt format (vilket Excel måste anses vara), för att där göra justeringar och sedan importera tillbaka registret, mitt svar ger dig lösningen på den frågan.

  Ring gärna vår telefonsupport om du behöver hjälp med detta, du når dom på 0650-541405

  M v h
  Anders
 • Jag vill importera artikelregistret med priser till excel. Hur gör jag? Ni har väl löst detta, sedan frågorna ovan?
  Micael Östlund
 • Hej Micael!

  Tyvärr är svaret detsamma nu som då. Dvs att om du först vill exportera ut alla artiklar till Excel kan du göra det genom SQL-frågan ovan.

  För att sedan läsa in detsamma igen kan du göra som Anders skrev tidigare. Vill du ha hjälp med att göra om Excelfilen kan du skapa en ny fråga i forumet och ladda upp Excelfilen i den så blir den inte offentlig. Då kan vi hjälpa till med att göra om den till en semikolonavgränsad textfil som du kan läsa in direkt i programmet.
  Jörgen Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.