Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ingångsvärden lön vid byte till BL Lön Plus

Ingångsvärden måste anges på anställda (som inte är nyanställda) i företag där man byter från ett annat löneprogram till BL Lön Plus.
Har du använt BL Lön tidigare behöver endast ingångsvärden för semester anges, för att semesterberäkningen i BL Lön Plus ska bli rätt. Ingångsvärdena kommer sedan att summeras med resterade lönekörningar vid t.ex. semesterårsavslut och kontrolluppgifter.

För att registrera ingångsvärden väljer du Aktivitet - Ingångsvärden lön. För mer information samt en arbetsgång, läs här.

Kommentarer

  • Hej, vi håller på att byta till Lön Plus och undrar om vi måste lägga in semesterskulden som den var 30 mars och sedan lägga in uttagna semesterdagar i kalendariet fr.o.m. 1 april, eller gör programmet detta eftersom vi tidigare har kört i BL lön och registrerat semesterdagar manuellt?
  • Hej Jeanette,

    Eftersom ni kört vanliga BL Lön innan behöver ni endast lägga in ingångsvärden gällande semester på respektive anställd. Programmet kommer sedan hålla reda på den aktuella semesterlöneskulden.

    Beroende på om ni byter mitt i ett semesterår, och vilket semesteravtal ni valt kommer ni behöva fylla i olika uppgifter.
    Johan Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.