Till senaste kommentaren

Varför blir det blir ingen moms på fakturan i fakturaregistreringen?

Hur får jag programmet att lägga på momsen när jag fakturerar? Har lagt upp en momspliktig artikel men momsen skrivs ej ut på fakturan. Tack på förhand

Kommentarer

 • Hej Catharina,

  Ser du någon moms i fakturaregistreringen (eller är det bara på utskriften det inte syns)? Om du inte ser någon moms i fakturaregistreringen kontrollera följande.

  1. Är rutan momsfritt ikryssad i fakturaregistreringen?
  2. Är företaget inställt på momsfri verksamhet under uppläggning - momsuppgifter?
  3. Är kunden inställt med momskod 0 ej moms under uppläggning - kunder - redigera aktuellt kund - fliken grunduppgifter - momskod, ändra i så fall detta.

  M v h

 • Hej och tack så mycket för ditt svar.
  Kunden är inställd med momskod 0 beroende på att kunden faktureras både med moms o momsfritt. Hur löser jag detta med momskoden?

 • Hej!

  I det fallet väljer du momskod 1 på kunden. Du kan sedan om hela fakturan ska vara momsfri kryssa i rutan momsfritt i fakturaregistreringen, ska några artiklar/tjänster faktureras momsfritt kan du i fakturaregistreringen - Merknappen - inställningar kryssa för momskod, det dyker då upp en till kolumn i registreringsbilden (till vänster om beställt antal) där du på radnivå kan skriva 0 för ej moms eller 25 för 25% moms.

  M v h

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.