Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur får jag resultaträkningen att skrivas ut vid noll saldo?

Jag skall göra en årsredovisning (K2) i ett vilande bolag. I årsredoviningen förra året (som inte jag gjort). Har man angett noll i flersårsöversikten för nettoomsättningen och resultat efter finansiella poster. Man har även angett nollor i resultaträkningen. När jag gör årsredovisningen i år får jag ingenting i min resultaträkning, hur får jag dit nollor och måste jag ha det? Samma även för flerårsöversikt och nyckeltal.

Kommentarer

 • Hej Victoria

  Enligt K2 ska resultaträkningen visa intäkter och kostnader samt resultatet, så det är helt klart så att du ska visa resultatet i resultaträkningen även om det är noll.

  För att få resultaträkningen i BL Bokslut att visa rader som inte har något värde måste du justera själva rapporten under Årsredovisning - Redigera mall och på fliken Resultaträkning finns en kolumn för Skriv som har värdet J på alla rader, där väljer du istället J! som kod vilket gör att raden tas med även om inget värde finns att visa.

  Det som ska finnas med i flerårsöversikten är ju som du skriver nettoomsättningen och resultat efter finansiella poster. Samt soliditeten.

  Om det inte kan hämtas in något värde i nettoomsättningen och resultat efter finansiella poster så kan du istället manuellt mata in dem genom att stänga av funktionen importera värden i funktionsrutan uppe till höger i programmet och därefter sätta siffran noll i respektive fält. Det korrekta är alltså att ange siffran noll för både omsättning och resultat efter finansiella poster om så är fallet.

  Med vänlig hälsning

  Jonas Support
 • Det här verkar ha fallit bort till Flerårsöversikten. Det hjälper endast i Årsredovisningens resultaträkning att redigera till J! i mallen. Det går inte över till Flerårsöversikten. Det är alltså nettoomsättningen som är aktuell för mig.

  Lösning 2 - att ta bort uppdatering av värden är inte en så lyckad lösning ifall en ändring sker senare, t ex efter revision. Det är en stressig situation för oss under bokslutstider och lätt att missa att man kopplat ur just Flerårsöversikten vid andra rättelser i efter att man trott att man är färdig. Men verkar i mitt fall vara enda lösningen. Går det att fixa till på något sätt från er sida för att förenkla för oss användare?
  Monica Lööf
 • Hej !
  Den lösning du beskriver ovan är den som gäller just nu, där har du helt rätt.
  Den synpunkt du framför är också bra, så den ska vi notera som ett önskemål.
  Det hjälper dig dock inte för tillfället utan då måste du göra såsom du beskrev.
  Tomas Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.