Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Intäkt med omvänd moms

Hej,

Kunden har använt konto 3041 momsfri intäkt istället för 3231 försäljning med omvänd moms. Varför får man inte upp det kontot som alternativ när man ska rätta? Det finns ju med under Kontoinställningar.

Kommentarer

 • Hej Jörgen,

  I Digitala Företaget är det administratören som lägger upp de konton som kunden sedan kan använda i appen. Namnet på kontona ser kunden som "kategori" när kunden registrerar en händelse.
  Dvs. om konto 3041 heter "Försäljning momsfri" och 3231 heter "Försäljning byggmoms", så är det endast kontonamnet (inom citation) som kunden ser när hen registrerar en faktura. Detta för att göra det enklare för kunden då de slipper hålla koll på olika konton.

  Skulle kunden ändå råka välja fel kategori/konto kan administratören enkelt justera detta från din sida, för att sedan godkänna händelsen och exportera till bokföringen.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
 • Vart kan man lägga in kundens vatnummer så det kommer upp automatiskt när man fakturerar med omvänd moms
  Tina
 • Hej Tina!
  När man skapar en faktura finns det nu en funktion under ''Välj momstyp''. Väljer du EU-moms eller omvänd moms där så kommer det upp ett fält där du kan fylla i kundens VAT-nummer.
  Pelle Support
 • Jo men det är min kund som tycker det är knöligt att varje gång behöva googla vatnr när han ska göra en faktura till kund. Tyckte det vore bra att kunna lägga in såna uppgifter på kunden och att dom sen finns där
  Tina
 • Hej!
  Okej, då förstår jag. Nej en sån funktion finns inte ännu. Men det ligger som önskemål och kommer förhoppningsvis så snart som möjligt.
  Pelle Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.