Till senaste kommentaren

Korttidsarbete som avvikelse, röda dagar

hej jag registrerar korttidspermitteringen i kalendariet som annan frånvaro, men vissa dagar för de anställda hamnar då på helgdagar, hur hanterar jag det, tex om deras arbetsfria dagar hamnar på t.ex. kristi himmelfärdsdagen som ju är röd dag, ska jag registrera annan frånvaro där också vilket det hade varit om det inte varit röd dag? Tilläggas kan att eftersom de är uppsagda ska de ha full lön under uppsägningstiden enligt LAS  ifall det har någon betydelse, en anställd har slutat 16/5 men fått full lön för maj, avvikelseperioden är månaden innan lön, hur hanterar jag slutlönen i junilönen

mvh Inga-Lill
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej,

  Det är en lite knepig fråga, men inlagd frånvaro den dagen kommer inte att generera några timmar då det inte finns nån arbetstid i schemat. Vid avstämningen ska du ange hur många timmar den anställde skulle ha jobbat om inte korttidsarbete förekommit, samt arbetad tid under korttidsarbete (schemalagd tid minus arbetsbefriade timmar). Så när avstämningen görs kommer det inte att räknas någon tid för den dagen överhuvudtaget, därmed bör du heller inte behöva registrera frånvaro på den dagen. Om du skulle räkna ned timmar för röda/schemafria dagar, skulle arbetad tid under korttidsarbete bli för lågt jämfört med verkligheten. 

  Ang den person som slutat i maj så får du på junilönen göra ett kalenderdagsavdrag för det han fick för mycket i månadslön i maj. Sen går du som vanligt under Mer-knappen och väljer Slutlön.

  Med vänlig hälsning,
  Malin Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.