Kalendarium i Lön Plus

I BL Lön Plus kan du registrera avvikelser från lönen på den anställde i ett kalendarium. Det kan t ex vara semester, sjukfrånvaro eller tjänstledighet. Det kan även vara OB-ersättningar eller övertidsersättning. Avvikelserna kan registreras i förhand och hämtas därefter upp i löneregistreringen på respektive löneperiod.
Du hittar kalendariet under Aktivitet - Löneberedning - Kalendarium, eller via snabbvalsknappen Kalendarium. För mer information samt en arbetsgång, läs här.
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Kan de anställda själva logga in och fylla i Kalendariet på något vis
  (Uppdaterad )
 • Hej!
  Om alla anställda laddar ner programmet på sin dator och kopplar upp sig mot företaget i molnet, så kan de anställda gå in och ändra i sitt kalendarium löpande. Det ska inte vara några problem.
  Vill du läsa mer om molnet kan du göra det här. https://support.bjornlunden.se/guide/kom-igang-med-molnlosning
  (Uppdaterad )
 • men då kommer alla anställda åt allas kalendarium och kan ändra/läsa varandras tidregistrering. Det är väl inte så lyckat? Man borde endast komma åt sitt"eget" kalendarium.
  (Uppdaterad )
 • Hej!
  Nej precis. Det finns tyvärr ingen bra funktion för att bara sköta sitt eget kalendarium.
  Jag kan lägga till det som önskemål.
  (Uppdaterad )
 • Hej
  Jag har en person som har ett 0 schema, personen jobbar extra på timmar.
  Vid sjukfrånvaro lägger jag in de timmar som personen varit sjuk och bockar i  -ändra arbetstiden i arbetsschemat . Det funkar , men kom på att jag kanske gör fel när jag lägger i tiden som personen har arbetat , då bockar jag inte i den rutan men det kanske jag skall göra ?
  Eva Sundberg
  (Uppdaterad )
 • Hej,

  Om det är ett 0 schema så har du lagt in en sysselsättningsgrad så att karensavdraget räknas rätt. Om du lägger in arbetade tiden i kalendariet ,då ska du inte behöva tala om att samma tid är frånvarande precis som du skriver. Så väljer du att lägga in arbetad tid på varje dag, då slipper du kryssa i Ändra schemat vid frånvaro. Men om du inte lägger in arbetad tid/dag då måste du kryssa i Ändra schemat vid frånvaroregistreringen.

  Ingalill Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.