Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan jag få fram effektiv tid på varje anställd via tidregistreringen?

Hur hanterar jag tidregistreringen för att få fram effektiv tid på varje anställd och att den ska vara riktig? Idag har jag en arbetskod för ledighet som jag använder vid frånvaro samt en arbetskod för ej debiterbar tid för att fylla ut dagens timmar, men jag upplever att den effektiva tiden som beräknas är högre än den borde vara.

Har ni tips på hur jag kan göra i tidregistreringen för att jag ska få en rättvisande effektiv tid

Kommentarer

 • Hej Maria,

  I tidrapporten (under menyn utskrift) samt medarbetarrapporten (sammandrag per medarbetare) ska effektivitet beräknas utifrån registrerade tider på debiterbara tider och det totala antalet timmar. Det är alltså denna effektivitet du tycker är för hög? Svårt att svara på utan att se hur det ser ut, skicka in en kopia på företaget till oss (via arkiv - export - företagsdata till BLA support FTP) så får vi kika då jag inte hört att det är några problem kring detta. Meddela oss när detta är gjort samt vilken rapport du skriver ut samt vilka urval som görs så ska jag kika om det är nåt som spökar.

  M v h

 • Det är bara det att jag undrar om jag hanterar arbetskoderna fel. Om det varit mycket ej debiterbar tid en månad kan jag tycka att det känns som mycket om man hamnar på närmare 90 % eller över i effektiv tid. Undrar då om jag gör något galet i registreringen.

  Jag fyller ut dagarna så det ska bli 8 timmar. Har man jobbat över blir givetvis dagen mer tid. Blir det rätt om jag lägger in ledighet och ej debiterbar tid för att fylla ut dagens timmar eller ska man lägga in dem med minustecken?

 • Hej!

  Det borde bli rätt om du anger ej debiterbar tid, inte ledighet då det inte räknas med i effektiviteten.

  Låt säga att du registrerar 6 timmar debiterbar tid och 2 timmar ej debiterbar blir effektiviteten 6/8 = 75%.

  M v h

 • ok är det bättre att jag använder uttag av komptid som ej debiterbar tid? Arbetad tid över ordinarie räknas ju med då det blir debiterbar tid.

 • Hej!

  Om du vill att uttaget av komptid ska påverka effektiviteten så behöver du koda om den arbetskoden till ej debiterbar tid.

  M v h

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.