Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Komma igång med BL bokföringsprogram

Hej Jag har nyss köpt BL bokföringsprogram och undrar om det finns någon manual som hjälper mig att lägga upp kontoplan, samt info om de olika delarna så jag kan lära mig programmet och komma igång. Jag undrar också om Molnlösningen kommer per automatik eller om jag behöver göra något för att gå igång detta.

Kommentarer

 • Hej,

  Du hittar programmets manual genom att antingen välja Hjälp - Manual inne i programmet, eller genom att trycka på F1-tangenten när du står inne i en funktion. Under Hjälp är manualen uppställd enligt programmets menystruktur medan den hjälp som finns via F1-tangenten gäller just den aktuella funktionen.

  Genom att välja Hjälp - Filmade guider hamnar du på vår YouTube-kanal där du hittar ett flertal instruktionsfilmer, bland annat en kom-igång-film för varje modul.

  När det gäller molnlösningen bör du ha fått anslutningsuppgifter i samband med köpet. När du lägger upp ditt företag anger du att du ska lagra databasen i molnet och lägger in dina anslutningsuppgifter. I samma guide får du för övrigt möjlighet att välja din kontoplan utifrån företagsform. Du kan också i guiden lägga upp ditt räkenskapsår och med de bitarna på plats är det bara att börja bokföra.

 • Jag fick hjälp av er support att få in programmet i min dator. Hur ser jag vad som gjordes?
  //Anki

 • Hej,

  I vår logg ser jag att du fått hjälp med att installera programmet och lägga in licensen. Det kan du själv se genom att du hittar programmet på skrivbordet på din dator eller under Program/alla program. Att licensen är angiven ser du genom att välja Arkiv - Licensuppgifter inne i programmet.

  Antagligen har företaget inte lagts upp, utan det gör du genom att välja Arkiv - Val av företag. Klicka på Ny för att lägga till ditt företag med hjälp av den guide jag beskrivit ovan. Om du la upp ditt företag i demoläget behöver du inte göra det igen, utan du kan fortsätta på det du eventuellt registrerat i demo-läget. Om du vill.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.