Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Komprimerad bokföringsorder

Jag har precis gått över till nya BL Administration, version 2013.1.144.

Min fråga gäller utskriften av bokföringsorder på leverantörsfakturor. Jag vill ha en komprimerad bokföringsorder och inte en där alla konteringar kommer med utan dessa vill jag endast ha på leverantörsfakturajournalen. Hur gör jag den inställningen?

Tack på förhand.

Kommentarer

 • Vid utskriften av bokföringsordern kan du kryssa i rutan sammanslagen kontering, då blir det som du önskar. Du kan skriva ut bokföringsordern retroaktivt under utskrift – bokföringsorder och kryssa i den rutan. Programmet kommer ihåg denna inställning tills nästa gång.

  Elisabeth Support
 • Vi har valt komprimerad utskrift för lönerna, men nu har samma fråga börjat komma i kundfaktureringen och där har vi inte gjort något sånt val, och vill inte göra det heller.
  Har vi missat en inställning någonstans eller påverkas alla bokföringsordrar nu?

 • Om du inte vill ha sammanslagen kontering på bokföringsordern från faktureringen, så ska du bocka ur Sammanslagen kontering när du kommer till Utskrift av bokföringsordern. Den ligger kvar om du tidigare valt att han den sammanslagen.

 • Hej, hur får jag alla leverantörsskulder på en och samma verifikation
  som i gamla BLa? Detta gäller även vid betalning av lev.skuld samt
  manuell uppbokning och betalning av kundfakturor?

  Tiina Eijvergård

 • Hej Tiina,
  Om du har automatuppdatering till bokföringen från leverantörsreskontran så hamnar varje leverantörsskuld/betalning på en egen verifikation. Detta har vi gjort för att öka spårbarheten i programmet. Däremot om du vill ha en post på likvidkontot på bokföringsordern (för att lättare stämma av banken tex) kan du göra den inställningen så att du får en totalsumma per betaldag. Detta gör du under Arkiv, Företagsuppgifter, Leverantörsreskontra, fliken Redovisning - En verifikation per betaldatum. Om du inte har automatuppdatering till bokföringen, dvs knappar in verifikationen manuellt, då blir allt på en och samma verifikation.
  Men vi tycker att spårbarheten är viktigt och verfikationstexten likaså, så därav hamnar varje transaktion på en egen verifikation.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.