Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Komptidsbank

Hej!
Hur gör jag för att lägga upp en löneart som kan hjälpa mig med omräkning av upplupna övertidstimmar fördelade på kvalificerade och enkla övertidstimmar till komptidsbank?
Hälsningar
Johan

Kommentarer

 • Hej,

  Jag är lite osäker på hur du menar, men om du vill använda en timbank av något slag behöver du först lägga upp en ackumulator. Denna kopplar du sedan till en löneart samt till de anställda som ska omfattas. Det går att koppla flera lönearter till samma ackumulator om det är så du menar. Om du inte redan har någon löneart som passar för ändamålet kan du lägga upp en (eller flera) med löneartstypen passiv information där du helt enkelt anger det antal som ska ackumuleras till timbanken. Tas komptiden ut kan du om du vill använda dig av samma löneart för uttaget men med ett minustecken framför antal.

  Här kan du läsa mer om hur du lägger upp dina ackumulatorer:

  https://blasupport.blinfo.se/artiklar/lon/upplaggning-lon/ackumulatorer/
 • Hej!

  Hur få löneart från timme (enhet) registrerat till t.ex.1.25 eller 1.5 timme ackumulerat på saldo. T.ex. jag har jobbat 1 timme kvalificerad övertid. Jag ska ta ut i ledighet. Timmen ska dock i fint löneprogram omvandlas till kanske 2 timmar.Det ska framgå på lönebesked att den är sparad till en solig dag. Den ska också läggas till i komptid.
  Säkert jättelätt, men förklara igen snälla!
  Hälsningar
  Johan

 • Hej,

  Detta går tyvärr inte, utan om ett antal ska ackumuleras blir det samma antal som registreras i löneregistreringen som ackumuleras. Om du anger en timme på en löneart som är kopplad till en ackumulator kommer en timme att ackumuleras, någon formel på detta går inte att få till.

  Det du kan göra för att lägga till den "extra" tiden till ackumulatorn är som jag var inne på tidigare att koppla ytterligare en löneart till ackumulatorn men att denna är av löneartstypen passiv information. Men du måste alltså manuellt räkna ut hur mycket "extra" tid som ska plussas på till ackumulatorn och registrera detta för att programmet ska kunna få med det.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.