Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kontoplan - Ta bort konton som inte används

Jag har ett företag med hästverksamhet, där jag lagt till konto under åren... När jag nu skall starta att bokföra nytt år 2017 så vill jag nollställa kontoplanen, så att det jag lagt till och tagit bort de sista åren tas bort. Så att jag har den kontoplan som programmet föreslog från starten. Kan jag göra detta?

Tack! Mvh, Per!

Kommentarer

  • Hej Per!

    Du kommer inte att kunna "återställa" kontoplanen så att säga. Det du kan göra är att ta bort konton - förutsatt att de aldrig har använts, detta gör du under uppläggning - kontoplan - markera ett eller flera konton och klicka på Ta bort. Du kan där om du går till Merknappen välja att ta bort alla ej använda konton.

    Konton som du någon gång bokfört mot (även tidigare räkenskapsår) kan aldrig tas bort. Däremot kan du spärra konton för användning, vilket innebär att dessa inte längre syns i din kontoplan, och du därefter inte bokföra mot dessa konton.
    Detta gör du genom att redigera det önskade kontot och bocka i "Spärra konto för användning". Se bild nedan.



    Med vänlig hälsning

    Johan Support
  • Hej Söker boken "Hästverksamhet" hittar den inte i bland alla böcker.
    Den som jag har är tredje upplagan 2015.
    Bokföring & Kontorsservice
  • Hej,

    Den boken har utgått och vi har tyvärr inte några exemplar kvar av den.

    Med vänlig hälsning,
    Angelica Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.