Kontroll av kundfakturajournal

Hur kan jag kontrollera att jag fått rätt vid manuell registrering av kund- och leverantörsfakturor utan att fakturorna uppdateras? Vill kunna kolla att datum och kontering stämmer före utskrift av journal och uppdatering.

Kommentarer

 • Hej,

  Om du har manuellt registrerat kundreskontraposter så är det bara att markera den faktura du vill se datum och kontering på, trycka på redigera och sedan OK för att komma till konteringen. I konteringen kan du ändra hur du vill innan du uppdaterar då det skapas en verifikation som du kan se i Ver.kontrollen.När det gäller leverantörsfakturor så trycker du på registrera fakturor - markera fakturan och tryck sedan på öppna för att sedan trycka OK för att komma till konteringen.

  Med vänliga hälsningar
  Angelica Support
 • Jag skulle vilja kunna köra ut en provutskrift på journalen. Att titta igenom samtliga fakturor tar ju en evig tid. T ex kunna kolla att omsättningen stämmer med momsen utan att behöva kolla varje faktura. Idag kan jag i mitt program skriva ut provutskrift på icke uppdaterade fakturor, likaså provutskrift på journal av kund- resp leverantörsbetalningar för att kolla att datum etc blivit rätt.
  I VISMA får man, efter att ha gjort en utskrift, svara på frågan om listan är korrekt utskriven, skriver man då nej så har man möjlighet att gå tillbaka och göra korrigeringar men skriver man ja blir registreringarna uppdaterade.
  Att denna möjlighet verkar att inte finnas gör att jag inte använder BL administration för bokföring.
  Lisbet Nordlander-Dahlström
 • Hej!

  Precis som du säger så är detta inte möjligt i BLA det ligger som ett önskemål för kommande versioner.
  Tyvärr kan jag inte säga när eller om detta blir implementerat i BLA men ska framföra önskemålet till berörda på nytt.
  Mattias Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.