Kopiera kundregistret

Hej! Jag skulle vilja kopiera vårt kundregister med namn och adresser och "klistra in" det hos en upplagd kund. Går det? Anledningen är att jag vill kunna använda det registret när jag ska skicka fakturor från företaget jag jobbar hos till våra övriga kunder. Hoppas ni förstår hur jag menar 😀

Kommentarer

 • Hej Carola!

  Du kan plocka ut en registerfil med kunder som du sedan kan importera till det andra företaget. Det gör du genom att gå på Arkiv - Export - Register. Välj Kunder och klicka på OK. Spara ner filen och läs sedan in det i andra företaget genom att gå på Arkiv - Import - Register. Välj första alternativet och leta sedan reda på filen.

  OBS! Du får över alla kunder men har du någon kund med samma kundnummer som du har i filen så kommer den att skriva över den kunden.

  Är det så att kunderna inte ska behålla kundnumren får du plocka ut en fil genom att gå in under Arkiv - Systemunderhåll - SQL fråga. Skriv in följande i den första rutan:

  Select * from Kund

  Klicka sedan på knappen Test (uppe till höger) så får du ett resultat i den stora rutan nertill. Detta kan du sedan exportera till Excel. I Excel skriver du in det kundnummer du vill att kunderna ska ha. Du kan även ta bort de kolumner som du inte vill exportera över till det andra företaget. När du är klar med filen kan du maila in den till oss så sätter vi rubrikerna och fixar så du kan importera den i det andra företaget.

  Är du osäker på hur du ska göra kan du ringa in till oss så hjälper vi dig. Du når supporten på tfn 0650-54 14 05 mellan 9.30-16.00 (lunch 12.00-13.00).

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.