Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

korttidsarbete - timlön

Hej,
En kund har blivit godkänd för ersättning avs korttidsarbete för perioden maj-aug.
De har både anställda med månadslön och anställda med timlön.
Visst måste det vara så att ersättningen för korttidsarbete avser löneperioden maj-aug. Den släpar efter en månad för de timanställda - de får ju ut för timmarna de arbetat i maj först i juni. Mao, när jag ska ange löneminskning, minskning i timmar etc, så blir det för de med månadslön i maj-aug och för de med timlön i juni-sept även om bolaget beviljats bidrag för perioden maj-aug.
Eller menar Tillväxtverket själva utbetalningsmånaderna maj-aug?...
Tänker bara så det blir rätt när de gör sin uppföljning.
Sofie (Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Sofie,
  Vet inte hur eller om de tänkt på sånt men ja, du vet ju inte hur det blir med timmarna på de timanställda förrän månaden är slut så för dem måste det bli månaden efter. Det kan också vara så för månadsanställda där man tar avvikelser från månaden före, den här nedsättningen kanske inte är helt regelbunden så även där kanske man måste vänta med infon om nedsättningen av timmarna till månaden efter även om själva nedsättningen av lönen görs på löneperioden (innevarande). Men vet man att nedsättningen är rak och att man alltid jobbar lika så är det kanske lättast att ta allt innevarande månad på månadsanställda.
  När man i efterhand ska kontrollera det här ska man bara veta vad man ska titta på, sen beror det nog på hur man arbetar.

  Ha en bra dag

  Björn Lundén AB
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.