Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Korttidspermittering

Hej!
Frågan angående uttag av semester har dykit upp. Företagets anställda har föregående år som intjänande och är nu korttidspermitterade till 60%. När de sen ska ta ut semester vad blir det då i praktiken. Har de då semester 16h/per vecka istället för 40h eller hur ska jag resonera?
Maria (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Enligt tillväxtverket så påverkar inte semester närvarokvoten. Så skulle de anställda som jobbar ordinarie tid 40h/vecka ta ut en veckas semester så registrerar du 5 dagars semester.

  Med vänlig hälsning
  Madelene Support
 • Okey och tack för svar.
  Maria
 • Hur ser semesterersättningen ut i år. får de den sänkta lönen plus ett tillägg eller hur går det till?
  Lena
 • Hej,

  Här får man kolla om kollektivavtalet säger något om det, men vi har tolkat det som att man får semesterlönen på den ordinarie lönen. När du kör Lön Plus och har valt Månadslön med semestertillägg som semesteravtal - lägger du in heltidslönen på anställda kortet. Den hittar du på fliken Lön/Skatt, knappen Konstanter för beräkning i formler - här ser du fältet för Heltidslön. Om det ska vara den lägre lönen som ska ligga till grund för semesterlönen så får du lägga in den månadslönen som heltidslön på detta fält under korttidsarbetet.

  Ingalill Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.