Till senaste kommentaren

korttidspermittering och timanställda

Hej
Ett företag med timanställda ska nu upprätta löner. Företaget har ansökt om korttidspermittering med 60% och har redovisat en snittlön för respektive anställd till tillväxtverket. De anställda får semesterersättning 12% varje månad som är inräknat i det snitt som är anmält till tillväxtverket.
En anställd har under perioden 16 mars tom 15 april jobbat 116 timmar. Hennes snittarbetstid är 133 timmar. Hon har alltså jobbat betydligt mer än 40%.
Har detta betydelse för hennes lönespec eller är det endast en fråga mellan arbetsgivaren och tillväxtverket, dvs att arbetsgivaren blir återbetalningsskyldig senare vid avstämning med tillväxtverket?
En annan anställd har under samma period jobbat 40% så där stämmer det.

(Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej,

    Fördelningen kan variera över tid, t.ex. om hon har jobbat mer än 40% denna månad så kanske hon jobbar mindre än 40% nästa månad. På lönespecen registrerar du de arbetsfria timmarna utifrån underlaget. Det kommer senare att göras en avstämning till Tillväxtverket för en tremånadersperiod, och under den perioden ska nedsättningen av tiden stämma överens med de % som avtalet och stödet gäller för. Skulle det då visa sig att den anställde jobbat mer än avtalat kan arbetsgivaren bli återbetalningsskyldig mot Tillväxtverket.

    Med vänlig hälsning,
    Malin Support
    (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.