Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kostnadsställe vid balanskonton?

Hej,
Använde tidigare Hogia Art och när jag då bokförde på balanskonton behövde/kunde jag aldrig välja kostnadsställe, blev automatiskt 0 "Ej kostnadsställefördela", vilket var mycket bra, och inte nödvändigt enligt vår revisor. Går det att ordna här också?! Tack på förhand och vänliga hälsningar Eva

Kommentarer

 • Hej Eva!

  Du kan via Bokföring - Uppläggning - Kontospärrar välja "Ny" och där lägga upp en spärr för kostnadsställen. Ange ett kontointervall och välj spärrmetod.

  Här kan du läsa mer om hur det funkar med kontospärrar samt vad de olika spärrmetoderna betyder: https://blasupport.blinfo.se/artiklar/bokforing/utskrift-bokforing/kontosparrar/ 

  Hoppas det var svar på din fråga!

  På vår hemsida www.blinfo.se hittar du information som underlättar ditt företagande och effektiviserar administrationen ytterligare.

  Mvh,

 • Hej igen,
  Vill inte spärra bara få att det automatiskt ställer in "0 ej kostnadsställefördela" när det gäller balanskontona, går det?

  Med vänlig hälsning
  Eva

 • Hej,

  Nej, det går nog inte att få till det exakt så som du är van.

  Den enda lösningen på detta är att sätta en spärr för "Får ej anges" för konstnadsställe på balanskonton enligt guiden som Markus hänvisade till. Det blir i praktiken exakt samma sak. Att de inte ska/kan fördelas på kostnadsställen, vilket gäller för de konton du anger som villkor för spärren.

  Vill man inte hindra kostnadsställen från att användas på balanskontona har du två val, att låta bli att ange något alls eller att sätta inställningen Valfri angivelse på ett kontointervall enligt guiden. Men det ger ingen effekt alltså. Och det finns inget sätt att få programmet att visa något "värde" på att du inte angivit något och inte behöver ange något utan i dessa fall kommer det att vara tomt i rutan och du kan välja själv att ange kostnadsställe eller inte.

  Men om ni ändå inte vill/ska använda er av kostnadsställen på några balanskonton kan ni lägga in en spärr för "Får ej anges" för att slippa hamna i den kolumnen vid registrering på balanskonton.

  Hoppas att detta klargöra det hela litegrann.

  Med vänlig hälsning

  Jonas Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.