Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

spärr av kostnadsställe vid periodisering

När man periodiserar ett belopp från t.ex. förutbetalda kostnader, har man möjlighet att ange kostnadsställe för det resultatkonto man periodiserar till, men det sker ingen kontroll av att kostnadsställe anges (för de konton som är definierade att kostnadsställe måste anges). Förutom att det är besvärligt att hitta de periodiseringar, där man har glömt att ange kostnadsställe, måste man också makulera hela periodiseringen och göra om den, vilket är väldigt omständligt. Finns det möjlighet att införa en kontroll av att kostnadsställe anges vid registrering av periodiseringen?

Kommentarer

 • Hej Monica,

  Den bästa lösningen är att införa en spärr om att kostnadsställe måste anges i verifikationsregistreringen.
  Detta gör du genom att gå in under Uppläggning - Kontospärrar - Ny och sen ange det konto eller kontointervall du vill att spärren ska gälla, se nedan.  Du kan här välja för vilken kolumn spärren ska gälla och sedan om det bara ska vara en varning eller om det inte ska gå vidare i konteringen utan att fylla i denna information.
  När du sedan använder något av kontona i intervallet så kommer spärren aktiveras.

  Mattias Support
 • Hej,
  Jag hade redan spärrat alla resultatkonton, och det fungerar utmärkt när man registrerar vanliga verifikationer, men inte när man registrerar en periodisering. Då kan man ange t.ex. konto 5615 i fönstret "Ny periodisering", utan att behöva ange kostnadsställe, och i de temporära verifikationer som då skapas har alltså konto 5615 inget kostnadsställe angivet.


 • Hej Monica,

  Tyvärr är inte det möjligt ännu, jag håller med om att även i periodiseringsrutan hade det varit bra om kostnadsställe varit tvingande om man lagt in en kontospärr för det.

  Jag ser att fler önskat detta - så jag adderar erat kundnummer på önskemålet så hoppas vi det kan dyka upp i en framtida programversion!

  Mvh,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.