Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kundspecifik referens

Har en kund som vill att det när han fakturerar en kund i systemet alltid ska komma upp samma referensnummer till just den kunden. Hur lägger jag in det? Kan ju lägga in referens men då måste min kund ju manuellt hämta när han fakturerar just den här kunden.

Kommentarer

 • Hej

  I kundkortet på vänster nedre hörn kan du ange ansvarig och då är det den användaren som kommer att ligga förvald när ni väljer kunden.

  Du vet väl om att vi har böcker och e-böcker för alla behov – från enkla handböcker för att start av eget företag till litteratur om bokföring momshantering och skatteplanering med mera.
  http://www.blinfo.se/bocker

 • Jag vill att det ska anges ett referensnummer - inget namn - på fakturor till en viss kund. Funkar det om jag lägger in där du säger?

 • Ja du kan lägga in ref nr där också och det kommer ligga förvalt på kundnr.

 • Hej,

  På vissa kunder behöver jag få med deras referensnummer för ett specifikt projekt (utöver deras referensperson) när jag fakturerar. Går det att i fakturamallen få in en sådan rad i fakturahuvudet (t.ex ovanför raden för "Er ref")?
  Mette Risberg Lööw
 • Hej!

  Under Arkiv - Blanketter kan du välja att redigera fakturamallen och lägga till datafält som önskas. Det finns tex ett datafält för projekt som är inlagt på kundkortet och ett fält för projekt som är inlagt i själva fakturan. Datafältet kan du lägga in vart du vill i mallen förutom mellan rader och fot.
  https://blasupport.blinfo.se/artiklar/allmant/arkiv/blanketter/

  Med vänliga hälsningar
  Evelina Support
 • Om jag förstått det rätt, så ska jag går in på kundkortet och väljer "mallar och redovisning" och sedan "projekt". Men det är bara ID-numret som kommer upp på fakturan (kommer upp automatiskt). Jag behöver kunna skriva in kundens eget projektnummer som även ska framgå på fakturan. Kan jag ha valt fel datafält i mallen? Jag har provat både "projekt-order" och "projekt-kund"
  Mette Risberg Lööw
 • Ja precis det stämmer att det är projektets ID-nummer som syns då när man lägger in det på kundkortet. Man kan egentligen använda sig av vilket fält som helst som är "ledigt". Lägger du in projektnumret i något fält på kundkortet och motsvarande datafält i blanketten så kommer det automatiskt med varje gång du fakturerar kunden.

  Lägger du in det i något fält i fakturaregistreringen (och ser till att motsvarande fält finns med i blanketten) behöver du gå in och skriva det varje gång du skapar en faktura. Men man kan tex använda fliken "ordertext". Det fältet ska redan finnas med i blanketten.

  Du är välkommen att ringa in till supporten om du vill ha hjälp att få till det 😀
  0650-541405

  Evelina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.