Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ladda ner BL administration på en annan dator

Skulle behöva faktureringsfunktionen medan jag är ute och reser, redan på väg. Går det?
/Gunilla 

Kommentarer

 • Hej,

  Du kan installera programmet genom att ladda ner installationsfilen från vår hemsida www.blinfo.se där du loggar in med kundnummer och lösenord. Efter installationen uppdaterar du din licens under Arkiv - Licensuppgifter - Uppdatera licens - Licensuppdatering över internet, även här anger du kundnummer och lösenord.

  För att sedan få kontakt med databasen, som jag utgår ifrån ligger i molnet, går du via Arkiv - Val av företag och lägger upp ett nytt företag där du väljer Databas i molnet och lägger in de anslutningsuppgifter du har för molndatabasen. Du kan annars skapa en fil med molninställningarna, den filen skapar du i datorn du har programmet installerat sedan tidigare via arkiv - val av företag - markera aktuella molnföretag och gå till Merknappen - välj där exportera molninställningar för markerade företag - spara filen och för över den till din nya dator. Den filen läser man sedan in i programmet på den nya datorn via arkiv - val av företag - Merknappen - skapa företag från fil med molninställningar - peka ut filen och välj öppna så skapas anslutningen och man ser sedan molnföretaget under arkiv - val av företag. 

  Är det ett lokalt företag du vill flytta över till programmet i den nya datorn skapar man en säkerhetskopia via arkiv - export - företagsdata till zipfil (säkerhetskopia) - spara filen och för över den till den nya datorn. Den filen läser man in i programmet på den nya datorn via arkiv - import - företagsdata från zipfil - import till nytt företag.
 • Hello!
  Finns det någon speciell version för Mac? LAddade ned .exe-filen men kan inte öppna den.. Eller måste det laddas ned något specifikt program i datorn för att kunna öppna den?

  Göran
 • Hej Göran,

  BL Administration är ett Windows-baserat program men fungerar utmärkt att installera på en Mac-dator förutsatt att du även har Windows på den. Detta kan man lösa på lite olika sätt. Läs mer om detta t ex här:

  https://blaforum.blinfo.se/org/blinfo/d/bl-administration-for-mac-1/

  https://macworld.idg.se/2.1038/1.413058/sa-kor-du-windows-pa-din-mac

  M v h
  Anders
 • Kontakt med er igår. Fick bra hjälp.
   Men när jag skrev ut momsrapporten var den blank, ingen moms var infört, bara nollor. Vad behöver jag göra?
  Kerstin
 • Hej Kerstin,

  Jag måste be att du ringer in till vår support på 0650-541405 så att vi får kolla på detta.

  Med vänliga hälsningar
  Maja Johansson
 • Hej. När jag skulle ladda ner BL Administration på en annan arbetsdator, låg det tydligen kvar uppgifter från en gammal kund som tidigare använde sig av BL. Så nu när jag startar upp på den datorn kommer den gamla kundens uppgifter upp högst upp i programlisten. Hur ändrar jag detta till mitt kundnummer? (tror inte ens att hennes programvara är aktiv??)
  Mvh
  Magdalena
  Magdalena
 • Hej,
  Du uppdaterar licensen till din.
  Gå under Arkiv - Licensuppgifter - Uppdatera licens - Uppdatera genom internet.
  Där skriver du i ditt kundnummer och sedan samma lösenord som du har in till "Mina sidor" på vår hemsida.

  Med vänliga hälsningar
  Angelica Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.