flera lagerplatser på artiklarna

Förslag till förbättring.
Hej vi har haft BL i ca 25 år och vuxit hela tiden och varit med att utforma många delar under de första åren. Vi har 7 st firmabilar samt lager på företaget vore väldigt bra att kunna välja flera lagerplatser för artiklar eller i varje fall 2 st . Ett primärt lager samt ett för artiklar som finns i bilar etc,men ej på primär lagerplats. Om vi vill veta var artiklar finns nu vad är enklast ?
Skulle även vara bra att lagerplats syns som valbar kolumn i översikt artikellista.
Lagerplatsens ruta kanske skulle vara på första sidan där man lägger in artikeln och inte under fliken redovisning blir en del extra musklick.
Nu är det så att en kund ringer och vi ser att vi har delen men har ingen aning om den är i en bil i Skåne eller hemma eller i Karlstad.
Mvh
Ulf

Kommentarer

 • Hej!

  Ska ta detta vidare till berörd part så ska vi se om detta inte är nått vi kan implementera i en kommande version av BLA.
  Mattias Support
 • Hej igen,

  Som en alternativ lösning kan du använda en annan ruta på artikelkortet som lagerplats 2, t.ex. tullstatnummer som få behöver använda, se nedan.  Om du sedan går till arkiv - systemunderhåll - sqlfråga - under sqlfråga kopierar du in följande:

  select prodnr as artikel, beskr as beskrivning, utpris1, lagerplats as [lagerplats 1], tullstatnr as [lagerplats 2] from prod

  Klicka sedan på Test så kommer du få upp artikellistan och då se både lagerplats 1 och 2. Det går sedan att exportera denna lista till Excel om så önskas.  Vill du skapa en snabbknapp för denna rutin kan du högerklicka på ordet SQL-fråga under arkiv - systemunderhåll och lägga till i aktivitetsfältet snabbåtkomst. Du ser då sedan en ikon likt bilden nedan.  Återkom om du önskar se fler kolumner i SQL-frågan än id/namn/utpris1/lagerplats.

  m v h

  Anders

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.