Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Lägga in leverantörsreskontra från Visma

Har tagit över en kund från annan firma som använder Visma. Har fått en sammanställning på vad som ligger i leverantörsreskontra per 150430 och ska lägga in alla fakturor hos mig i BL. Hur gör jag detta bäst? Vill gärna fortsätta på den nummerserie som använts i Visma - kan man det på något vis? Eller måste jag börja på nr 1 hos BL?

Kommentarer

  • Hej!

    Du kan registrera in oreglerade fakturor under Aktivitet - Registrera fakturor. Och om du inte vill kontera fakturorna (ifall du redan har saldona i bokföringen) så kan du ta bort bocken i Kontera fakturor vid registrering under Företagsuppgifter - Leverantörsreskontra och fliken Grunduppgifter. Alternativt ta bort bocken i Automatuppdatering till bokföring.

    Löpnumret som du vill börja på anger du också under Företagsuppgifter - Leverantörsreskontra och fliken Grunduppgifter.

  • Tack - men jag har ett litet problem. Jag börjar på ett löpnummer - 1113 - sen har jag ett hopp till nr 1190, hopp igen till 1198 osv osv. Detta är gamla leverantörsfakturor som ligger av olika orsaker.... Så småningom kommer de i följd, men inte till en början. Ska jag gå in och ändra till annat löpnummer i grunduppgifter efter varje registrerad faktura?

  • Hej igen!

    Nja, i reskontran vill du egentligen inte ha hopp i löpnummerordningen. Men du kan göra så om du har alla fakturor i obruten löpnummerordning i pärmen.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.