Till senaste kommentaren

Rätta avvikelser retroaktivt (Lön Plus)

Hej , jag har dragit en karensdag för mycket på förra lönen. Hur lägger jag tillbaka på nästa. Har bytt löneprogram och missade tyvärr detta.

Kommentarer

 • Hej Lena,

  Om sjukfrånvaro (gäller även andra avvikelser) har registrerats felaktigt behöver all sjukfrånvaro inom avvikelseperioden justeras. Detta gör du genom att, innan du skapar löneperioden, gå in i Kalendariet - markera den anställde - markera en av sjukdagarna och klicka på Delete-tangenten, alternativt dubbelklicka och välj att Ta bort.

  OBS! Samtliga sjukfrånvarodagar inom avvikelseperioden kommer nu att tas bort, vilket innebär att du behöver lägga tillbaka de sjukdagar som ska gälla. På nästa lön du gör för den anställde kommer nu de felaktiga att dras av, och de korrekta att läggas till.

  Återkom om du har några funderingar. Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • Hej, jag har redan börjat på en ny löneperiod och det är 19 anställda. Kan jag backa en persons lön  för att justera karensdagen eller är det enklare att vänta till nästa period. Med vänlig hälsning
  (Uppdaterad )
 • Hej Lena,

  Det går tyvärr inte att återställa t ex endast ett karensavdrag, utan allt (alla avvikelser av samma typ inom avvikelseperioden) måste justeras och registreras om. Detta för att samtliga beräkningar ska bli korrekta.

  Om du tar bort en pågående lönekörning så behåller du alla avvikelser som registrerats, men andra saker behöver registreras om. Så om du inte vill ta bort perioden kan du precis som du säger justera detta på nästa lön. Du ändrar då i kalendariet innan den lönekörningen, och får då med justeringarna på nästa lön.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.