Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Visa leveransadress på fakturan

Hej

Har några kunder som har extern faktureringsadress till samma finans bolag (i detta fall: DNB finans) där fakturan ska vara utställd till detta bolag istället för till kund.
Vid uppläggning av ny kund skriver jag i kundens företagsnamn men vi använder även detta som kundens faktureringsadress.

Hur gör jag enklast för att ställa ut fakturan till (i detta fallet) DNB finans som faktureringsadress men fortfarande ha kundens företags namn som "söknamn" i reskontran och i kundkorten men visar kundnamn som lev. adress och annan fakt. adress på fakturan?

Har lagt upp lev adress i "uppläggning> lev adress" och kopplat denna till kundkort. Antar att jag därefter måste välja annan fakturamall än den vi har idag där endast kundnamn redovisas?
/Mia

Kommentarer

 • Hej Mia

  Ja du bör ha en fakturamall där fälten för leveransadress finns med.

 • Ok. den biten hade jag redan förstått. det jag mest ville ha beskrivning på var frågan innan:

  Hur gör jag enklast för att ställa ut fakturan till (i detta fallet) DNB finans som faktureringsadress men fortfarande ha kundens företags namn som "söknamn" i reskontran och i kundkortet?
  Kunden har i detta fallet två olika faktureringsadresser beroende på vad de köpt och i ena fallet måste fakturan ställas ut till finans bolaget och ej till kund. Dock måste allt hamna under samma kund i reskontran....

 • Hej Mia
  Skapa en ny mall där du har leveransadressen till höger istället för faktureringsadress.
  Den mallen använder du när fakturan ska gå till DNB finans. När du skapar fakturan så väljer du under fliken Extra uppgifter (nedtill i fakturaregistreringsbilden) den leveransadress som fakturan ska skickas till.
  Då kommer reskontraposten att hamna på kunden.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.