Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur får jag med kundens land i adressfältet på fakturan?

****Hej! Jag behöver vet hur man gör för att landet ska komma med i adressfältet?

Tack på förhand!

Hälsningar Monica

Kommentarer

 • Hej Monica,

  Om du registrerar "Land" när du gör fakturan så ska du se till att det datafältet finns med på din fakturamall. Förmodligen gör det inte det, eller så ligger fel fält där. Om det finns ett "Land" registrerat på kund-kortet så är det ett visst datafält som ska in (land-kund). Om du däremot inte har ett "Land" på kund-kortet utan registrerar in det vid fakturan är det ett annat fält (land-order).
  Öppna fakturamallen och Infoga datafält, leta tag på respektive fält och lägg in det på mallen.

 • Jag har land inlagt på kortet, tyvärr använder jag en standardfakturamall och den säger att jag inte kan ändra en standardmall. Måste jag verkligen göra en ny mall för detta enkla problem?

 • Hej!

  Du behöver redigera i standardmallen eftersom land inte är ett fält som standard finns med i våra fakturamallar. När du redigerar en standardmall får du meddelandet att du kan bygga en egen mall med utgång från standardmallen, svara där Ja och spara sedan din egna mall med eget namn, t.ex. egen fakturamall.

  När du är inne i blankettgeneratorn går du alltså till infoga - datafält - sök reda på land-order - välj - fältet hamnar då längst upp till vänster - dra fältet till önskad plats, dock ovanför raden rader eller nedanför raden fot. Infoga även ett textfält under infoga som du döper till Land och placera detta textfält till vänster om det datafält du precis infogat. Då kommer det t.ex. att stå:
  Land: USA

  Anders Support
 • Tack för hjälpen!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.