Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Programmet är väldigt långsamt, går det att snabba upp?

Ibland är BL Administration väldigt långsamt. Vid varje knapptryckning står markören och snurrar i några sekunder. Varför?

Kommentarer

 • Hej,

  Vid stora datamängder eller flera användare i systemet kan programmet ibland upplevas långsamt. Ofta kan detta avhjälpas genom att byta databastyp från Access till SQL-server. Du kan läsa mer om hur du byter detta genom att klicka här. Har du vidare frågor kring detta rekommenderar jag att du ringer och pratar med vår tekniska support.

 • Det är på sin plats att lyfta denna fråga. Tycker att programmet har blivit extremt långsamt den senaste tiden. Framförallt när man byter företag. Det kan dröja flera minuter innan programmet svarar igen. Likaså när man spara filen för eSKD, momsdeklaration.
  Jag använder SQL server
  Håkan Andersson
 • Hej Håkan,

  Det ska generellt inte ta längre tid att byta mellan företag eller köra de andra rutinerna som du nämner. Har du märkt om det är någon speciell tid på dygnet som det är långsammare? Har du dina företag i molnet eller arbetar du mot lokal SQL-databaser? Det som även kan påverka hastighet är antivirusprogram, vilken typ av internetanslutning, om det är wifi eller med kabel. För vidare hjälp med detta rekommenderar jag att du ringer och får hjälp av vår tekniska support.
  Sandra

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.