Låsa upp låsta perioder

Hur låser jag upp låsta perioder?

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej!

  Gå till knappen räkenskapsår - redigera aktuellt räkenskapsår - redigera låsning av perioder - öppna låst period. Om räkenskapsåret är låst måste du dock först låsa upp det, det görs också genom att redigera räkenskapsåret - redigera inställningar för räkenskapsår - välj löpande bokföring aktivt.

  M v h

  (Uppdaterad )
 • skall lägga in IB för 2020, men programmet säger att det är låst för ändring, men det är ju ff öppet. Har försökt att låsa föregående år, men får bara en gul flagga, ingen röd. Har försökt på alla tänkbara sätt, men det det står ff att det är låst för IB. Vad gör jag för fel???

  Gunilla Larsson
  (Uppdaterad )
 • Hej!

  Om du går in under Bokföring-Räkenskapsår markerar året du önskar föra in IB på, kan du sedan trycka på redigera och välja redigera inställningar för räkenskapsår.
  Du borde nu se IB låst till vänster i rutan som öppnas bocka ur denna så kommer du kunna redigera IB.

  Mattias
  (Uppdaterad )
 • Jag skall föra in IB för 2020, och den rutan bilden visar, IB låst, går INTE att aktivera. HUR kommer jag vidare?
  Gunilla Larsson
  (Uppdaterad )
 • Hej,
  IB bör uppdateras från föregående år om du inte har klickat i rutan Blockera IB för uppdatering från föregående år.
  Vill du ändra något manuellt eller justera så måste året innan vara låst. Även detta göra du under Bokföring - Räkenskapsår. Markera året det gäller klicka på Redigera - Redigera inställningar för räkenskaps år. Klicka i rutan Räkenskapsår låst.

  Med vänlig hälsning,
  Julia Support
  (Uppdaterad )
 • Hej!
  Jag blir tyvärr inte klokare av era tidigare svar. Kan inte öppna en låst period. Var menar ni att jag ska hitta redigera
  Hälsningarelen
  Helen andersson
  (Uppdaterad )
 • Hej Helen!

  Vill du öppna en låst period för att lägga till verifikationer kan du gå på fliken Bokföring och sedan knappen räkenskapsår. Markera det räkenskapsår som du vill öppna perioden i och klicka sedan på Redigera - Redigera låsning av perioder.


  För att låsa upp perioder klickar du sedan på Öppna låst period.


  Med vänliga hälsningar

  Kristina Support
  (Uppdaterad )
 • Hej,
  Även jag försöker öppna en låst period. När jag väljer Redigera låsning av perioder så får jag bara meddelandet att Perioden är låst!
  Såg sen att man kunde gå in på Redigera inställningar för räkenskapsår. Jag markerar då perioden som jag vill öppna för att markera "Löpande bokföring aktiv" så går inte det utan hela den rutan är gråmarkerad och ingenting går att markera.
  Hur kommer jag vidare med detta?
  Christina
 • Hej!

  Om du går in på Räkenskapsår - Markerar året som du vill öppna - Redigera - Redigera inställningar för räkenskapsår och allt är utgråat så kan det vara så att det finns fler år upplagda efter det som du försöker redigera (som är låsta). Är året/åren som är upplagda efter låsta så måste dom låsas upp innan man kan göra ändringar i det året du vill låsa upp perioden för.

  Med vänliga hälsningar
  Evelina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.