Till senaste kommentaren

Kan jag ändra i låsta verifikationer?

Hej,
Jag låste mina verifikationer av misstag efter jag hade läst ned en ny programversion.

Kan jag nu öppna dem eller ta bort dem. Om jag kan ta bort dem så skulle jag kunna läsa ned den senaste backupen. Tacksam omg hjälp!

Kommentarer

 • Hej,

  En verifikation som blivit låst kan inte ändras eller tas bort. Däremot kan du spegelvända dem genom en ändringsverifikation. En sådan skapar du genom att öppna ursprungsverifikationer i verifikationsregistreringen och sedan välja Mer - Ändra med ändringsverifikation.

  Här kan du läsa mer om detta.

  Du kan i och för sig också, som du är inne på, välja att återläsa en säkerhetskopia från innan de registrerades. Tänk i så fall på att all registrering som gjorts i företaget efter att kopian togs i så fall går förlorad.

 • Hej, okej jag förstår. Men om jag istället tar bort hela räkenskapsåret och återskapar den samt läset ned min senaste backup. Det bort väl fungera. Då kan jag väl också fortsätta att bokföra klart och göra bokslutet.
  mvh
  krister Nygren

 • Hej,

  Om du aktiverat automatlåsning av bokföringen kommer de verifikationer som borde ha låsts enligt den periodicitet som valts att låsas på nytt direkt när du väljer ditt företag, oavsett om du lagt tillbaka en säkerhetskopia eller ej. Om inställningen för automatlåsning var gjord innan säkerhetskopian togs vill säga.

  Här kan du läsa mer om automatlåsning

 • Okej, det innebär med andra att om mina verifikationer inte var låsta innan backupen så skulle det fungerar.
  Mvh
  Krister Nygren

 • Hej,

  Det beror på, om du exempelvis har inställt att programmet ska göra automatlåsning av perioderna 50 dagar efter månadens utgång (dvs inställt så när säkerhetskopian togs) kommer verifikationer med datum tom december att låsas automatiskt per 19/2 (50 dagar efter decembers utgång), osv.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.