Till senaste kommentaren

Lön Plus - Semester direkt per timme

Jag har kunder som betalar ut semesterersättning till sina anställda månatligen i samband löneutbetalningar. Nu ska jag för första gången skapa löner i BL Lön+ och undrar om det finns en löneart som jag kan använda för att automatiskt räknar ut 12 % av inregistrerad lön som semesterersättning för månaden? Om det finns, kan jag koppla lönearten till anställda så att semesterberäkningen sker automatiskt; d v s i stället för att jag ska plocka upp lönearten vid varje lönekörning?

Kan lönearten Frivillig skatt kopplas direkt till en anställd med ett fast belopp som drags av vid varje lönekörning?

Tacksam för ett snabbt svar.

Kommentarer

 • Hej Udeisa,

  Semesterhanteringen (Lön Plus)
  Funktionerna i Lön Plus (aktivering av semesterhanteringen) förutsätter att du vill att programmet ska boka upp en korrekt semesterskuld för några eller alla anställd. Så om samtliga anställda får sin semester utbetald direkt på lönen så rekommenderar vi inte att du använder Lön Plus i just det företaget.

  Semesterersättning på lönen
  För utbetalning semester 12% direkt per lönen finns lönearter 011 - Semesterersättning direkt per timme. Om du saknar lönearten kan den importeras via Uppläggning - Lönearter - Mer - Importera lönearter.
       På lönearten för timlön kan du göra en koppling till semesterersättningen. Detta gör du via Uppläggning - Lönearter, redigera löneart 010 - Timlön. Under "Kopplad" väljer du 011 - Semesterersättning direkt per timme. När du registrerar 010 kommer då 011 att dyka upp automatiskt med samma antal.

  Frivillig skatt
  För att lägga in ett fast skatteavdrag går du in på den anställde via Uppläggning - Anställda - Välj anställd och Redigera - Välj fliken Fast/individuell lön. Klicka på Ny och välj löneart 900 - Frivillig skatt. Skriv antal "1" och valfritt belopp, och markera "Fast lön" för att få med detta på varje lön du skapar för den anställde.

  Ha en bra dag!
  Johan Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.