Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Lön

Kört lön för januari och skatterna är helt fel. Det dras för lite. Har kontrollerat skattetabeller och inget är ändrat med dem. Vad har blivit fel?
Annika (Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Annika!

  Börja med att kontrollera att du har version 2021.1.100 eller 101 installerad. Det ser du längst upp på skärmen. Det är den versionen som uppdaterar till nya skattetabeller. Om du har en äldre version kan du uppdatera till en nyare under Hjälp, Hämta ny version.

  Om du redan har en ny version installerad måste vi nog koppla upp oss mot dig för att se vad som kan vara fel. Återkom i så fall.
  Jörgen Support
  (Uppdaterad )
 • Hej Jörgen.
  Jag har den senaste versionen.Ni får nog gå in och kolla.
  //Annika
  Annika
  (Uppdaterad )
 • Hej!
  Vill att personnummer ska synas på lönebeskedet, vart går jag in och lägger till det?
  Har tidigare hittat detta men inte nu.
  Ingela
  (Uppdaterad )
 • Hej Ingela!

  Kan det vara så att du har bytt mall för ditt lönebesked? Lösningen är iaf att lägga till just det datafältet i blankettmallen för lönebeskedet. Om du väljer Arkiv, Blanketter, kan du ställa markören på Lönebesked och välja Redigera mall. Om du har en standardmall måste du först skapa en kopia av den och ge den ett namn.

  Sen kan du i blankettgeneratorn välja Infoga, Datafält. Infoga fältet Personnummer-Anställd som finns under Anställd. Du kan även infoga ett textfält där du skriver just Personnummer för att förklara datafältet. Spara ändringen och om programmet frågar om du vill välja den nya mallen som standardmall svarar du ja. Sen ska det synas vid utskrift.
  Jörgen Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.