avdrag per dag beräknas olika

Hej!
La in semester och föräldraledighet i kalendern i Lön Plus. I lönebeskedet är semsteravdraget per dag och avdrag för föräldraledigheten olika värda. Borde inte varje dag vara lika mycket värda när man gör avdrag av dessa slag? Semesteravdraget per dag ligger på 1052:- och avdrag föräldraledighet per dag, 1-5dgr 1089:-.

Kommentarer

 • Hej!

  Nu kan jag inte se vilka avtal du har men det har med beräkningstekniken att göra, i semesteravtalen och löneavtalen kan du se vilka beräkningar som ligger till grund för olika avvikelser.
  Om ni tillämpar ett kollektivavtal där beräkningssätt framgår, eller vill ha andra beräkningssätt än dem vi använder kan du ändra dessa.

  Du får gärna ringa in om du inte hittar hur du gör, eller blir hjälpt av manualen på https://support.bjornlunden.se/guide/loneavtal
 • Har hört att viss del av föräldraledighet är semestergrundande, hur räknar jag fram det?


  Tacksam för hjälp med detta.
  Lena


 • Hej Lena,
  Föräldraledighet med föräldrapenning är semesterlönegrundande under högst 120 kalenderdagar. Den semesterlönegrundande perioden är kopplad till barnets födelse (eller adoptionstidpunkten) och inte till intjänandeår.

  Med vänlig hälsning
  Erika Support
 • Hej,

  Finns det någon formel för hur man beräknar antalet dagar.
  T.ex barnet föds 20 Januari 2018, personen är 3 dgr föräldra ledig/vecka under 365 dagar 1år. hur många semesterdagar har den tjänat in som företaget ska betala för?
  tacksam för svar.

  Hälsningar
  Lena

 • Hej igen,
  Du få räkna ut hur många dagar det blir på de veckor som ligger inom intjänandeåret. Har ni semesterår april till mars så blir det 33 dagar på intjänandeåret 180401-190331 och 123 dagar på intjänandeår 190401-200331. Eftersom 120 dagar är semesterlönegrundande och i detta fall är det endast 3 dagar som är ej semesterlönegrundande kommer det inte att påverka antalet betalda dagar som den anställde tjänar in.

  Klicka på länken nedan för att se hur man beräknar semesterdagar
  Beräkna semesterdagar

  Med vänlig hälsning
  Erika Support
 • Hej,

  Ska jag då ta 120 dgr/365x30dgr som är semesterrätt i företaget, då blir det 9,86 betalda dagar avrundat till 10 dgr?
 • Hej,
  Du ska ta alla dagar som den anställde har jobbat under intjänandeperioden plus de dagar som är semestergrundande frånvaro. Tar du 120 dgr/365x30dgr så räknar du på att den anställde har 120 dagar totalt, dvs arbetade dagar plus semestergrundande frånvaro. Har inte den anställde arbetat något utöver föräldraledigheten så är det rätt.

  Med vänlig hälsning
  Erika Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.