Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Lönetak och lönearter vid korttidsarbete

Hej - har nu en kund som beviljats korttidsanställning och jag behöver hjälp med vilken löneart jag skall använda mig av. Lönetaket är 44 000 kr för bidraget - men kunden har 45 000 kr i månadslön - skall jag bara räkna % avdraget på 44 000 kr?

Kommentarer

 • Hej Carina,

  Det stämmer. Avdraget beräknas på 44 000 kr som är maxtaket, men görs från ordinarie lönen på 45 000 kr i löneregistreringen.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
 • Hej - ok, men vilken löneart skall jag använda för sänkningen av % i själva lönekörningen? Eller skall jag bara göra ett avdrag på % ? Känner att jag vill visa det öppet på lönespecen och antar att det kan komma att bevisas..
  Carina
 • Hej Carina,

  Vilken löneart du ska använda beror på om du använder BL Lön eller BL Lön Plus och om det rör sig om avdrag för enstaka dagar eller hel månad. All information om inställningar, lönearter och praktiska exempel finner du HÄR

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
 • Hej! Ska avdraget verkligen beräknas på maxtaket 44000? jag hade hört att det ska beräknas på hela månadslönen, dvs 45000 i ovan exempel.
  Mvh Erika
  Erika
 • Hej Erika,

  Det beror på vad som har överenskommits och kan se olika ut. Stöd ges endast för lön upp till 44 000 kr och lagen berör också bara lön upp till den gränsen. Hur lön utöver det ska hanteras avtalas mellan parterna, t.ex via kollektivavtal eller mellan arbetsgivare och arbetstagare.

  Med vänlig hälsning,
  Malin Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.