Lönefil till Swedbank krånglar

Hej.
När jag drar iväg min lönefil till banken så är det alltid ca 20 löner som inte dras automatiskt utan att jag får tillbaka att inte banken kan dra dem, så jag får sitta och fylla i dessa löner "för hand" och då går det. Det är Swedbank konton det gäller. Varför? Kan jag göra något för att det inte ska bli så?

Kommentarer

 • Hej Micael!

  När du lägger in kontonumret på anställda som har Swedbank så ska du bara använda de fyra första siffrorna i clearingnumret. Den femte siffran ska inte vara med. Detta brukar vara det vanligaste felet när det gäller Swedbank. Har du fortfarande problem även om du använder bara fyra siffror får du återkomma till oss så får vi göra en felsökning för att se vad det kan vara.

  Ha en fortsatt trevlig dag!

  Mvh

  Kristina Support
 • Hej,

  Jag har nu skickat fil från BL Lön+ för första gången. Vad jag undrar över är varför det inte skapas en lönefil som i vårt förra löneprogram, utan en vanlig leverantörsbetalningsfil?Hoppas detta inte gör att det blir strul med löneutbetalningen!
  Avanzera
 • Hej
  Du ställer in vad det ska vara för typ av fil under Arkiv - Företagsuppgifter - Lön -fliken Lönefil. Det är banken som bestämmer vilken typ av fil det ska vara.

  Vänligen
  Erika Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.