Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Skapa löner automatiskt

Hej igen!
Finns det i planeringen att transaktioner från förra löneberedningen ska bli synliga när man startar en ny beredning? Som det är nu är jag tvungen att ha föregående lönespecar bredvid mig för att inte missa tex bruttolöneavdrag som är fördelad på flera månader och med en unik text för varje månad. Här hjälper inte funktionen "Fast/individuell lön". Jag borde inte vara ensam om detta problem.
Mvh Maria

Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Maria! Det vi har idag är "Fast lön" som du kan lägga upp. Alla lönearter som du har varje månad med samma belopp kan du använda dig av denna funktion. Det innebär att dessa kommer upp när du startar en ny beredning. Om du har olika belopp från månad till månad på vissa lönearter, får du ändra beloppet manuellt. Ett tips i dagsläget för dig kan vara att använda dig av Anteckningsfältet på anställda-kortet. Där kan du lägga in information som du har möjlighet att se i löneregistreringsbilden. För att göra det lägger du in informationen på Anställda-kortet, fliken Anteckningar. När du sedan är in Löneregistreringsbilden klickar du på Mer-knappen och väljer Inställningar, här kryssar du Anteckningar anställd och spar med OK.

 • Hej igen!
  Jag saknar svar på min första fråga.
  Mvh
  Maria Nygren

 • Hej igen, vi har ingen funktion för den första frågan idag. Men vi kan lägga den som ett önskemål till kommande versioner och se om vi kan fixa till det.

 • Det vore ju alla tiders. 😀 Jag gör ca 100-120 löner i månaden i varierande branscher. Väldigt udda upplägg i många fall vilket gör det hela väldigt tidskrävande och omständligt när det är så här.
  Ha en go kväll!
  rian

 • Hej Maria,

  Det finns en funktion under aktivitet - löneberedning - skapa löner från fasta lönerader som löser ditt önskemål så att du vet. Om du inte ser det menyvalet, gör en uppdatering av programmet under Hjälp - hämta ny version.

  Läs mer om den funktionen här:

  https://blasupport.blinfo.se/artiklar/lon/aktivitet-lon/skapa-loner-fran-fasta-lonerader/ 

  M v h

 • Kommentaren har flyttats till ett separat inlägg.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.