Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Min kund har fått sin deklarationsblankett via Kivra!

Hur gör jag då min kund har anmält sig till Kivra och fått sin deklarationsblankett där? Kunden har lyckats hämta den där och mailat den till mig. Jag ska göra hennes NE och filöverföra den. Jag är inte deklarationsombud. Så jag vill skicka in huvudblanketten på papper.
Carl-Johan Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hejsan
  Det går utmärkt att använda den utskrivna huvudblanketten som du får ut från BL Skatt. Det är den manuella Inkomstdeklartionen som innehåller alla värden som får lämnas in. Har du lyckats få ut en Arbetskopia vid utskrift får den INTE skickas in till Skatteverket.
  Det är viktigt att kunden skriver på huvudblanketten innan inlämning.
  Alla våra blanketter är godkända för inlämning till Skatteverk. Skatteverket vill att byråerna ska filöverföra så mycket som det bara går. Från i år kan du även filöverföra Inkomstdeklaration 1 (som måste signeras på Mina Sidor för att den ska anses inlämnad).

  Du kan alltså filöverföra bara NE och skriva ut huvudblanketten för påskrift av kunden. Den skickar du sedan in till Skatteverket.

  Observera att du bör klicka bort bocken på Inkomstdeklaration 1 för SRU så du inte av misstag även skickar in den. Har du tagit bort den bocken så går aldrig huvudblanketten med vid en filöverföring.  Marie Support
 • Vad är det för skillnad mellan en arbetskopia och en utskriven huvudblankett och hur ser jag vilken det är man har skrivit ut?
  Kan man använda sig av huvudblanketten i BL skatt för deklaration på papper även om man inte fått en deklarationsblankett utsänd av SKV?

  Sara
 • Hej,

  Den huvudblankett som får användas utifrån utskrift från programmet har endast en kolumn och den går alldeles utmärkt att lämna in på papper (oavsett om man fått någon förtryckt av Skatteverket eller inte). Dock så måste den skrivas under av deklaranten.
  Patrick Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.