Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Moms på frakt

När jag gör en faktura och skall lägga till frakten, kan jag inte ändra till 0% i momsen, jag behöver kunna göra det eftersom det inte är någon moms på porto längre

Kommentarer

 • Hej!

  Det är momssatsen på det som säljs som avgör vilken momssats som ska användas för frakten. Använder du produkter med 25% moms så kommer programmet föreslå 25% moms på frakten.

  Ska fakturan vara momsfri så kan du bocka i det alternativet bredvid fakturadatum i fakturaregistreringen, då kommer programmet lägga 0% moms på frakten.

  Ett annat alternativ är att du lägger upp en artikel för frakt som du sedan använder i fakturaregistreringen, och lägger in 0% moms på den artikeln.

  BL Info Online är en internetbaserad tjänst för dig som driver företag och som vill dra nytta av ökade kunskaper om företagsbeskattning och affärsjuridik.
  http://www.blinfo.se/foretagskunskap

  Med vänlig hälsning,

 • Hej William!

  Men om det nu inte längre är moms på frakten, går det inte att ändra i programkoden så att man trots att programmet föreslår 25% moms, kan ändra detta i fraktrutan utan att behöva göra hela fakturan momsfri eller som vi gör i dag göra en egen fraktartikel?

  Känns lite underligt att behöva tillverka egen fraktartikel bara för 0% moms, när det redan finns i programmet. Det finns ju faktiskt tillfällen då frakten fortfarande har moms.

  Med vänliga hälsningar

 • Hej Anders,

  Det är tyvärr inte möjligt att ändra detta via en inställning eller liknande idag, jag tar det vidare till vår önskelista så kanske det kan fixas i någon kommande version. Det är alltså en egen artikel för frakt med 0% moms som du behöver använda tillsvidare.

  M v h

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.