Till senaste kommentaren

Nedladdning från molnet till lokal dator

Hej
I sommar kommer jag att befinna mig på ett ställe där det inte finns internetuppkoppling. Inte heller via mobilt bredband. Jag har valt att lägga bokföringen i er molntjänst. Nu undrar jag om det går att ladda ned bokföringen från molnet och sedan arbeta med den lokalt under sommaren och allra helst även uppdatera bokföringen i molntjänsten efter sommaren.
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej,
  Om du använder dig av våra integrationer, t ex vår e-postportal är det vissa saker du behöver tänka på:
  Att använda sig av en integration mot BL Administraion kräver att du har databasen i molnet. Har man det och använder en integration som skjuter in data direkt till molndatabasen med hjälp av våra API:er är det viktigt att tänka på att inte ta en lokal kopia av molndatabasen och jobba i (om du exempelvis inte har tillgång till internetuppkoppling), för att sedan skicka tillbaka kopian upp till molnet. Detta kan göra att du läser över sådant som skjutits in via en integration under tiden du arbetat i den lokala kopian.

  Följande exempel gäller e-postportal: När man slagit igång e-postportalen för inkommande leverantörsfakturor och angett den e-postadress som är knuten till portalen till leverantörerna börjar fakturor att droppa in till databasen, utan att du som användare har kontroll över när det sker. Det beror ju helt på när leverantörerna skickar iväg fakturorna till adressen.

  Om man då tar ut en lokal kopia och jobbar i den, samtidigt som leverantörerna fortsätter att skicka in fakturor till molndatabasen har man plötsligt två databaser med där man gjort olika saker, i den lokal kopian de ändringar du själv gjort, och i molndatabasen de nya fakturor som kommit in via e-postportalen.

  Om man i det läget kopierar tillbaka den lokala kopian till molndatabasen innebär det att de poster som landat i molndatabasen medan du jobbade lokalt kommer att skrivas över. Dessa leverantörsfakturor kommer då inte finnas att registrera.

  Motsvarande gäller alla olika integrationer som skriver direkt i databasen.

  Använder man sig inte av någon integration, ja då funkar det att ta ner och upp kopior av databasen till molnet – så länge ingen annan jobbar i databasen under tiden förstås.
  Gunilla Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.