Till senaste kommentaren

Nedsättning av arbetsgivaravgifter för ägare?

Nedanstående har jag läst via ert nyhetsbrev:
Nedsättning av socialavgifter på grund av coronaviruset (Hantering i arbetsgivardeklarationen)
Arbetsgivaren ska sätta ett kryss i ruta 062 i arbetsgivaruppgiften för de anställda som arbetsgivaren begär nedsättning för. Om man redan har lämnat arbetsgivardeklarationen för mars kan man göra en rättelse i efterhand. I e-tjänsten för arbetsgivardeklarationen går man i så fall in i redovisningsperioden mars och klickar på den/de individuppgifter som ska ändras. I blocket ”Betalningsmottagare” finns fältet 062. Markera fältet och spara därefter individuppgiften.
Men om jag öppnar den inlämnade arbetsgivardeklarationen och tar upp den del som innehåller ruta 062, så står det "Reducerad avgift först anställd". Bolaget har bara en anställd, samma person som den som äger 100% av aktierna. Kan man ändå få nedsättningen och är det i så fall fortfarande ruta 062 som gäller, trots rubriken?

Kommentarer

 • Hej Malin,

  Det gäller samtliga som får lön/förmåner och som man betalar arbetsgivaravgifter för. Funktionen som används är "Växastöd" som normalt sett endast gäller för den första anställda i bolaget. Men nu gäller den alltså för samtliga anställda, om max 30 personer och upp till 25 000 kr under perioden mars t.o.m. juni 2020.

  Här kan du läsa mer om hanteringen i BL Lön och hos Skatteverket.

  https://forum.bjornlunden.se/org/blinfo/d/agi-jceb/#comment-form

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
 • Hej!
  Nedsättning arbetsgivaravgifter gäller det bara bruttolöner? Förmåner räknas som full arbetsgivaravgifter eller? I min AGI-fil så har förmåner räknas full arbetsgivaravg medan lönens arbetsgivaravg räknas till 10,21%.
 • Hej,

  Nedsättningen ska räknas på skattepliktiga ersättningar upp till 25 000 kr för en viss anställd under en viss månad. Oavsett om det är förmåner eller kontant lön, dvs nedsättningen gäller på både och.
  Ulf Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.