Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ändra IB

Hur ändrar jag IB i BL efter revision?

Kommentarer

 • Hej!

  För att kunna ändra ingående balans krävs att ev. tidigare räkenskapsår är stängda samt att IB inte är låst på det räkenskapsåret som det ska ändras. Dessa förutsättningar reglerar du under Aktivitet - Räkenskapsår, knappen Redigera - Redigera inställningar för räkenskapsår.

 • Hej. Jag har av någon anledning, troligen sie-import, fått en felaktig ingående balans. Jag hittar inget sätt att hämta föregående års utgående balansräkning, som är rätt. Endast manuell hantering som tar tid. Finns det något sätt att bara hämta från föregående år?
  Michael
 • Hej!

  Kontrollera att du inte har inställningen "Blockera IB för uppdatering från föregående år" ibockat under Redigering räkenskapsår:


  Om den är ibockad så hämtas inte utgående värden för räkenskapsåret innan.

  Prova även att göra en omuppdatering av redovisningen som du hittar under Bokföring - Aktivitet - Avstämning - Omuppdatering redovisning.
  Programmet kommer då att gå igenom de räkenskapsår som är öppen och korrigera eventuella fel, t ex om IB inte stämmer med UB föregående år.

  Har du fortfarande fel IB får du gärna ringa in till oss så kan vi se om det går att rätta till. Du når supporten på tfn 0650-54 14 05 mellan 9.30-16.00 (lunch 12.00-13.00).

  Med vänliga hälsningar

  Kristina Support
 • Hej. Nej inget fungerade. IB är öppet och går dessutom inte att låsa eftersom IB inte balanserar. Moment 22.

  Michael
 • Hej Michael!

  Har du provat att göra en omuppdatering av redovisningen (Bokföring - Aktivitet - Avstämning - Omuppdatering redovisning)? Är räkenskapsåret innan upplåst, dvs är Löpande bokföring eller Bokslut aktiverat? Om det inte är det kan du aktivera bokslut i räkenskapsåret innan och sedan göra en omuppdatering av redovisningen. Hur ser det ut efter det?

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support
 • Ja då fungerade det. Men det behövs en knapp "hämta ib". Jag fastnade och kom inte vidare utan hjälp.
  Michael
 • Hej Michael!

  Ring in till oss så kan vi koppla upp oss och kolla hur det ser ut. Du når supporten på tfn 0650-541405 mellan 9.30-16.00 (lunch 12.00-13.00).

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.