Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Nytt räkenskapsår, ny kontoplan

Hur byter jag kontoplan från BAS2013 till BAS2014 för nytt räkenskapsår eller det kanske ska vara BAS2015. Det står BAS2014 i grått när jag skapar nytt räkenskapsår 2015, men det blir i alla fall BAS2013. Av någon anledning fick jag BAS2013 när jag startade med 2014.

Kommentarer

 • Hej Ebbe,

  Det är egentligen ingen större skillnad mellan de båda kontoplanerna, har du lagt upp ditt företag har du fått den då aktuella kontoplanen. Du har sedan haft möjlighet att själv redigera din kontoplan och det är samma kontoplan du använt för föregående år som används vid det nya räkenskapsåret. I det här fallet behöver du alltså inte bry dig om vad kontoplanen heter.

 • Hej,
  Jag behöver byta kontoplan från en branschinriktad till den "vanliga" bas 2022. Hur gör jag?
  Marina Larsson
 • Hej!

  Du kan ta bort kopplingen till branschkontoplanen under Bokföring - Kontoplan - Mer - Koppling till branschkontoplan. Då tar du bort kopplingen till branschkontoplanen men kontona ligger dock kvar. Vi har ingen funktion för att återställa kontoplanen från en branschkontoplan till "vanlig". Du kan gå in manuellt på konton och ta bort eller ändra namn eller spärra för användning. Det gör du under Bokföring - Kontoplan och dubbelklickar på kontot.

  Om det är en kontokonvertering du vill göra så kan du läsa mer om det här.

  Med vänliga hälsningar
  Evelina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.