Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Organisationsnummer syns ej på fakturor

Hej!
Vi har ett AB.
fråga 1: Enligt skatteverket ska org-nr framkomma ur faktura. Jag lyckas ej med detta hur än jag försöker gå genom grundinställningar. Hur gör jag? Jag har knappat in alla grunduppgifter med bl.annat org-nr ju...
fråga nr 2: vi behöver få bort från faktura själva rader om moms eftersom vi är en momsbefriad verksamhet. Hur får vi bort de?
fråga nr 3: Vi beh.ej heller ha ordernummer på faktura. Varför egentligen hoppsteg för order 10 och inte 0?
Tacksam för era svar via mail. Vi är utomlands tom maj.

Kommentarer

 • Hej Larisa

  Samtliga frågor går att lösa genom redigering av den fakturamall ni använder. Börja därför med att öppna följande instruktionsguide för redigering av blankettmall: http://guider.blinfo.se/245.guide

  1. Troligtvis saknas det datafält som visar organisationsnummer på er fakturamall. Detta fält kan ni lägga till i Blankettgeneratorn via knappen Infoga och Datafält. Fältet ni söker heter "Organisationsnummer Företagsuppgifter". Se bilden nedan.
  2. Ni kan rensa bort de fält ni inte vill ha med på fakturamallen genom att klicka på fältet på mallen och trycka Delete. Eller högerklicka och välja Ta bort.
  3. Samma svar som ovan för att ta bort fältet. Ordernummer räknas upp med tiotal för att ha möjlighet att skapa anslutande ordernummer till huvudordernumret. Ett vanligt exempel är om man fakturerar olevererade ordrar som man sedan vill kunna delleverera. Om man inte vill ha stegräkning med tiotal kan man ändra det under Arkiv – Företagsuppgifter – Fakturering, fliken Nummerserier. Men vår rekommendation är att man behåller räkningen om tiotal om man inte har särskilda skäl att ändra.

  Ha en fortsatt bra vistelse utomlands!

  Bifogad fil:

  Elisabeth Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.