Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Lönebeskedet blir på två sidor

Hej, när jag sparar som PDF hamnar lönebeskedet på två sidor. Någon inställning som hoppat snett. Hur får jag tillbaks det till 1 sida?

Kommentarer

 • Hej,
  Är det så att sidfoten hoppar till andra sidan? I så fall kontrollera i din skrivares inställningar vilket pappersformat som det är inställt på. Det ska vara A4 men ibland är skrivaren inställd på det amerikanska formatet "Letter".

  Med vänliga hälsningar

 • Skrivaren är inställd på A4. Varför får jag lönebeskedet på två sidor?

 • Hej Caroline!

  Detta beror normalt sett på att man har något fält i sin blankettmall som ligger fel och skapar en förskjutning. Det kan vara lite lurigt att avgöra vilket det är, men t ex är det bara en viss typ av fält som kan ligga mellan "rader" och "fot". Kontrollera om något ser märkligt ut under Arkiv - Blanketter (välj där att redigera din blankettmall för att se hur det ser ut).

  För jag antar att det inte är "slut på plats" för att lönen innehåller många rader, och därför skriver vidare på sida två, utan att det beror på något annat?

  Återkom om det inte löser sig!

  Mvh,

 • Standardmallen blir på två sidor, själva raden för utbetald lön hamnar på en egen sida. Hur ändrar jag detta till att få allt på en och samma sida?

 • Hej,

  Om du använder standardmallen och det just är fältet för utbetald lön som hamnar på sida 2 så är det klassiska tecken på att det faktiskt är pappersstorleksinställningar på skrivarna som spökar.

  Ibland har jag stött på att skrivare man inte ens använder för utskrift kan ställa till det. Utan det kan vara virtuella skrivare förinstallerade i Windows som spökar. Du skulle behöva kontrollera alla skrivare du har i din skrivarlista i Windows och kontrollera Utskriftsinställningar för dom. Troligtvis finns det en eller flera här som har Letter inställd som pappersstorlek, ändra dessa till A4, starta om BLA och testa igen.

  Får du fortfarande ingen ordning på detta är det nog enklast ifall du ringer in till oss vid tillfället så kan vi koppla upp oss och fjärrstyra din dator och hjälpa dig med detta.

  MVH

 • Hej,

  Hur gör jag för att dölja rader på lönebeskedet som jag inte vill ska synas för den anställde?
  Marianne
 • Hej Marianne,
  Det gör du under Uppläggning - Lönearter - välj aktuell löneart, under fliken grunduppgifter har du en ruta nere till höger som du kan bocka i för att dölja på lönebeskedet.

  Vänligen
  Erika Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.