Periodisk sammanställning

Har en kund som har försäljning till annat EU land, men har inte haft kontoreskontra upplagt hos sin tidigare redovisningsbyrå som vi tagit över honom från. Jag har nu lagt upp kontoreskontra med de konton som berörs. Skulle behöva få ut en periodisk sammanställning för februari då jag vet att det finns fakturor till EU land med den perioden. Går det? Eller måste jag kontrollera momskontona manuellt? Jag antar att det som redan var registrerat inte kommer med - eller?

Kommentarer

 • Hej Maria,
  Det är precis som du skriver att det som du registrerat innan du lade upp den här kontoreskontran, inte kommer med när du skriver ut Periodisk sammanställning. Du har ju kopplat en intäktskonto till den här kontoreskontran och varje gång du i bokföringen använder det så öppnas ett fönster till där du får lägga in de uppgifter som behövs för det här. Om februari är öppet hos dig fortfarande så kan du gå in på de här verifikationerna och registrera om kontonumret för intäkten och trycka enter för att aktivera den här funktionen. Men det kanske går snabbare att manuellt fylla i den här periodiska sammanställningen den här gången.

  Läs mer om periodisk sammanställning genom att klicka här:

  Ha en trevlig dag

  Marie Support
 • Hej, jag fyller på denna tråd med en följdfråga. Har lagt upp kontoreskontra för konto 1510 för att kunna få fram en periodisk sammanställning för en kund som har kontantmetoden. VATnr och kundnamn samt belopp har jag angivit i s m verifikationsregistreringen.

  Men var anger man Varuleveranser/Trepartshandel/Tjänster?

  Den periodiska sammanställningen jag får fram visar bara VATnr och ej några belopp.
 • Hej!
  Vid upplägget av kontoreskontran anger du om det avser varor eller tjänster. Valet gör du vid raden "Kontoreskontra".
  Om du registrerat VAT numret och beloppet i verifikationsregistreringen och där i kontoreskontran, så ska det komma automatiskt vid utskrift av periodisk sammanställning. Se till att du väljer rätt period vid utskriften.

  Gunilla Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.