Till senaste kommentaren

Permittering nedsättning timmar korttidsarbete

Hej,
Ett par fåmansbolagsägare har permitterat sig själva med 60 % och ska arbeta 40 % från och med första april.Jag har sett BL:s informativa film i löneprogrammet kring detta men undrar hur ni beräknar och fått fram 176 timmar som ska räknas av via den passiva lönearten 700?
I de här fallet har de annars heltidslön men jag är osäker om det vet exakt hur många timmar de arbetar per månad. April har 160 (20 dgr x 8 tim ) arbetsdagar exklusive röda dagar. Bör jag då vid detta fall när de permitterat sig själva på 60 % ta 160 timmar X 0,60 och dra av 96 timmar? Eller är 176 timmar något genomsnittligt tal jag missat? Det är ju inte helt ovanligt att arbeta övertid som småföretagare.Jag kommer även använda löneart 702 för att dra av 7,5 % av lönen.
Mvh, Charlotta

Kommentarer

 • Hej Charlotta,

  Precis som du säger så varierar ju arbetstiden från månad till månad och för mars (som jag antar var exemplet i filmen) var den alltså 176 timmar. Detta är alltså den faktiska ordinarie arbetstiden och inget schablonvärde vi använder. Du ska därmed utgå från de faktiska timmarna för perioden, dvs 160 timmar i april, och om du inte får uppgifter om exakta antalet timmar som den anställde varit arbetsbefriad får du helt enkelt utgå från att personen ha varit borta 60%, alltså 160*0,6=96 timmar under perioden.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • Hur gör jag när timmarna inte blir jämna?
  Ex korttidsarbete del av april, 9 arbetsdagar x 8 = 72 x 0,6 = 43,20
  Avrundar man dessa timmar?
  (Uppdaterad )
 • Hej Jessica,

  Förmodligen har det ingen större betydelse, men vill du vara på den säkra sidan tycker jag du kan höra med Tillväxtverket.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.