Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Behöver fler än 5 prislistor

Hejsan!
Jag undrar om det finns nån annan möjlighet att ha kundspecifika prislistor. Jag behöver fler prislistor än de 5 som finns. // Med vänlig hälsning Marie LH

Kommentarer

 • Hej Marie,

  Tyvärr är 5 prislistor det maximala såvida du inte vill lägga ett sjätte pris på raden inpris på artikelkortet. Det går på kundkortet att välja prislista inpris, observera dock att lagerlistan blir helt fel då och att en eventuell inleverans som görs under aktivitet - inleverans skriver över dessa priser.

  M v h

 • Men jag har ca 30 avtal som har olika priser på de olika artiklarna. Kan man inte lägga in specifika priser per kund? // Med vänlig hälsning Marie

 • Hej,

  Det som går att göra är att lägga upp olika rabattavtal för vissa kunder/artiklar. Genom att välja Uppläggning – Rabattavtal – Kunder och sedan Varugruppsrabatter eller Kundgruppsrabatter, beroende av hur du vill lägga upp det, kan du lägga in rabatter utifrån de ordinarie priserna som läggs in på artiklarna.

  Här kan du läsa mer om hur det fungerar: 

  https://blasupport.blinfo.se/artiklar/fakturering/upplaggning-fakturering/rabattavtal/ 

 • Hej,
  Jag använder prislistor men kan inte hitta var jag ändrar tim-priset för en pris-lista.
  Björn Lagerberg
 • Hej,
  Kan det vara så att du har ditt timpris på Utpris med enhet Tim? Isf kan du uppdatera dessa prislistorenligt följande
  1. Välj Aktivitet – Prisändring – Artiklar.
  2. Om du vill ändra priset för vissa enskilda artiklar anger du artikelnumren i urvalet Artikel. Du kan ange enskilda artiklar eller ­välja ett intervall av artiklar, ett intervall anger du med bindestreck emellan. Om du vill uppdatera priserna för en hel varugrupp anger du detta under Varugrupp. Om du vill att priset på alla artiklar ska höjas anger du ingenting i rutorna för artikel och varugrupp. Istället anger du prisändringen i procent i rutan som heter Multiplicera utpris med, det finns en ruta för respektive utpris (1-5). Om du ska höja priset anger du ett tal större än 1. Om det däremot är fråga om en prissänkning eller en realisation anger du ett tal mindre än 1.
  3. Om du vill ha jämna kronor i prislistan markerar du Avrunda till jämna kronor.
  4. Du kan också välja att kopiera en prislista till en annan, bocka i så fall i rutan Kopiera prislista. I den vänstra rutan anger du sedan den prislista (1-5 eller 0 för inpris, v för vägt inpris eller k för kalkylpris) du vill kopiera ifrån och i den högra den prislista du vill kopiera till.
  5. När du är klar med inställningarna väljer du OK för att göra prisändringen. Välj annars Stäng.

   Med vänlig hälsning,

  Julia Support
 • Hej Julia,
  Jag förstår fortfarande. Jag har prislistor som heter Avtalskund, EjAvtal, Everest och CGI. Någonstans har jag lagt upp timpris för dessa prislistor och har nu upptäckt att det saknas pris för prislistan Everest. Men jag kan inte hitta dessa prislistor någonstans.
  Mvh
  Björn
  Björn Lagerberg
 • Hej,
  Jag rekommenderar att du ringer in till supporten för vidare hjälp. Du når oss på 0650-541405 öppettider 09.30-16.00 lunchstängt 12-13.

  Med vänlig hälsning,
  Julia Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.