Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Problem med programmet Leverantör ang. inscannade fakturor

När man hämtar upp en inscannad faktura och behandlar den, så blir den ibland kvar under rullningslisten, men då med en punkt och ett streck framför det namn jag givit den vid inscanningen. Det händer inte alltid, men ofta nog och jag vet inte när det skall ske, jag hittar inget samband för jag behandlar fakturor på samma sätt varje gång. Dessa "punktstreckade" fakturor går inte att öppna igen. Jag vet inte vad beteckningen betyder och inte heller var dessa spökfakturor gömmer sig, men jag måste tvunget bli av med dem, annars blir programmet i praktiken obrukbart. Om man tvingas ta sig förbi massor av spökfakturor under rullningslisten innan man kommer till de nya fakturor man avser att behandla, blir programmet för klumpigt. Så här skall det naturligtvis inte vara. Vad är botemedlet? Svar önskas på ett sätt så att man inte måste vara PC-geek för att förstå. Tackar på förhand.

Kommentarer

 • Hej,

  Det här lät som ett underligt fel. Hur är det när du får dessa "spökfakturor", är det så att fakturan ändå blivit bifogad som ett dokument på reskontraposten eller är det så att det misslyckas när detta händer?

  Något som är viktigt när man jobbar med skannade dokument och registrerar fakturor utifrån det är att man använder rätt "Ny-knapp". Se bifogad bild, det är viktigt att använda den markerade "Ny-knappen" som är i den rutan som den inskannade bilden öppnas i. Använder man den andra "Ny-knappen" så förbises dokumentet vid registrering och ligger kvar i vyn, men det förklarar inte varför den skulle få ett sådant namn som du beskriver.

  För att få bort dessa fakturor som inte ska vara där så ska de egentligen bara kunna ligga på ett ställe, och det är den mapp du valt att lägga dina inskannade dokument i, för det är där programmet kollar i det här läget. Är du osäker vart det är så kan du hitta sökvägen under Arkiv - Företagsuppgifter - Leverantörsreskontra - EFH- Inkommande fakturor - Dokumentmapp.
  Är det så att du inte ser filerna i den mappen kan jag tänka mig att de kanske ligger som dolda filer i den mappen och du behöver visa dolda filer för att kunna se och ta bort dom.

  Att visa dolda mappar gör man på lite olika sätt beroende på vilken version av Windows du har men vanligast kan man göra det genom att gå till:

  1. Välj Start-knappen och välj sedan Kontrollpanelen - Utseende och anpassning.
  2. Välj Mappalternativ och välj sedan fliken Visa .
  3. Under Avancerade inställningar väljer du Visa dolda filer, mappar och enheter och sedan väljer du OK.

  Får du ingen ordning på det är det kanske mest lämpligt att vi är med dig via en fjärrstyrning och kollar på detta.

  MVH

  Bifogad fil:

 • Tack för svaret. Ja, jag scannar via en Mac, därför att scanningprogrammet fungerar avsevärt smidigare där än i PC. Sedan lyfter jag över filerna till en server som Bla hämtar dem ur. Skälet till detta är att ni inte erbjuder leverantörsprogrammet för Mac (Gud vet varför). Nu har jag efter sju sorger och åtta bedrövelser ändå lyckats hitta "spökfilerna" och kastat dem så att det är rent under rullningslisten.Härligt! Jag kommer fortsättningsvis ändå att arbeta i Mac så långt det är möjligt. Alla som har erfarenhet av såväl Windows som Mac förstår varför. Jag önskar intensivt att ni i förlängningen kommer att erbjuda fakturerings- och leverantörsprogrammen för Mac. God Jul och Gott Nytt År!

 • Hej Bengt!

  Så bra att du lyckades bli av med "spökfilerna". Just nu pågår ingen utveckling mot Mac-miljö för programmen i BL Administration. I framtiden, speciellt med tanke på att program tenderar att bli webbaserade, är det inte alls otänkbart att alla våra program kommer fungera oavsett miljö, det känns i alla fall som något man som programleverantör bör sträva efter.

  Önskar dig en god jul och gott nytt år!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.