Till senaste kommentaren

Problem med sjuklönekostnad (Valideringsfel hos Skatteverket)

Hej!

När jag laddar upp filen för AGI hos Skatteverket så får jag följande felmeddelande:


Vad bror detta på och hur kan jag åtgärda detta?

Tack på förhand!

Med vänlig hälsning

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej!

  Detta beror antingen på att sjukfrånvaron registrerats felaktigt, eller att dina lönearter är felaktigt inställda gällande sjuklönekostnader.

  Registreringen av Sjukfrånvaro hanteras olika i BL Lön och BL Lön Plus. Har du Lön Plus så sköts allt automatiskt i systemlönearterna, det är i "lilla" Lön som det kan bli fel där du själv ställer in och använder lönearter. Kontrollera att du har bocken för Sjuklönekostad i på både sjuklön och karens eftersom du nu betalar ut sjuklön direkt. Det är ju mellanskillnaden mellan de två som är din verkliga sjuklönekostnad. Kontrollera också löneartens formel så att den beräknar 80% av lönen. Många har tidigare gjort ett avdrag på 20% för att få 80% kvar till sjuklön och det här fungerar inte nu. Du måste alltså göra ett avdrag på 100% (vid månadslön) och sen lägga på sjuklön på 80% och det är på den du ska ha den här bocken. Vill du läsa mer om detta, klicka på länken HÄR

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • Hej!
  Jag har en liten deltidsbyrå och har tidigare inte redovisat löner. Nu är det dock dags. Själva lönen var det inte några problem med men när jag försöker skicka deklarationen så får jag valideringsfel enligt bilaga. Jag förstår att den är bristfällig men jag vet inte var jag skall gå in och åtgärda dessa.
  (Uppdaterad )
 • Hej Owe,

  Jag tolkar det som att din e-postadress är felaktig. Det saknas en punkt (.) mellan "...gmailcom". Kontrollera/lägg till detta i din e-postadress i dina företagsuppgifter. Dels under Arkiv - Företagsuppgifter - Generella. Samt under Arkiv - Företagsuppgifter - Lön - Kontaktperson/Teknisk kontaktperson (Obs! Se till att samtliga fält är ifyllda).

  Justera detta och skapa en ny fil.

  Ha en bra dag!
  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • Hej igen! Jag har justerat epostadressen men övriga anmärkningar kvarstod när jag skapade en ny fil, dvs "Arendetagare" och "SummaSkatteavdrag".
  (Uppdaterad )
 • Hej igen,

  Vi skulle behöva titta närmare på detta, så det bästa vore om du ringer till oss så får vi undersöka saken.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.