Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Projektredovisning i DF

Hej!
Många av våra kunder använder projekt men projekten följer inte med i SIE filen när vi ska läsa in i bokföringen. (Vi använder inte BLA) Vilket gör att vi ändå måste gå in manuellt i varje verifikation och lägga till projekt efter inläsning av sie fil. Och då måste "hoppa mellan" DF och Fortnox för att se vilka kvitton var vilket projekt. Det gör att det känns faktiskt enklare att kontera kvitton manuellt... vilket ju inte var meningen...
Mvh Erika

Kommentarer

 • Hej Erika,

  Projekten i DF är inte desamma som projektredovisning i bokföringen. Därför kommer det inte med i SIE-exporten, gäller även i BLA.
  Här kan du se vad projekt i DF kan användas till.

  // Linus
 • Hej!
  Tack, jag förstår (fast ändå inte, även i BLA borde ni vilja bokföra projekten??)
  Nåväl, då har vi ett önskemål att man ska kunna sortera händelserna på projekt. i händelselistan. Går det att ordna?
  Mvh Erika
 • Hej Erika!
  Precis, det vore såklart önskvärt att ha projektredovisning i Digitala Företaget och det finns sedan tidigare önskemål kring detta (tillsammans med önskemål om kostnadsställen och kostnadsbärare). Som tidigare nämnts är projekt i DF dock inte detsamma, utan är mer ett sätt att "knyta" samman kostnader, tider etc som ska faktureras till slutkund. Kanske vore det ett bättre namn att kalla det tagg, etikett eller liknande för att undvika förvirring.

  Absolut, att kunna sortera på projekt i händelselistan är en bra idé! Vi lägger till det bland önskemålen så får vi hoppas att det är något som kan implementeras framöver.

  Mvh,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.